Λίγο πριν την επιστροφή του για τέταρτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το INEDIT σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει μία νέα ενότητα στο ετήσιο πρόγραμμά του: INEDIT Rewind!

 

Το INEDIT, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής και του κινηματογράφου, κοιτάζει το μεγάλο μουσικο-κινηματογραφικό του αρχείο και διοργανώνει δύο ξεχωριστές προβολές για δύο από τα πιο επιτυχημένα μουσικά ντοκιμαντέρ παλαιότερων εκδόσεών του. Δύο σπουδαίες μουσικές ιστορίες προβάλλονται ξανά στην αίθουσα του Ολύμπιον, δίνοντας τον τόνο για εκείνες που θα ακολουθήσουν!

 

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ο Freddie Mercury, αφηγείται την συναρπαστική αλλά και μοναχική ζωή του, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Freddie Mercury: The Great Pretender (Rhys Thomas, 2012) ή η μοναχική πορεία του Freddie Mercury, τραγουδιστή και κεντρικής φιγούρας των Queen, από το 1985 μέχρι το θάνατό του, το 1991. Ένας από τους σπουδαιότερος μουσικούς και ερμηνευτές στην ιστορία της μουσικής, αφηγείται τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια, μιλάει για τη σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αλλά και την καθιέρωσή του, το χαρακτηριστικό μουστάκι, την αποκάλυψη της ομοφυλοφιλικής σεξουαλικότητάς του και τις ντίσκο της Νέας Υόρκης αλλά και το πώς επαναπροσδιορίστηκε σαν καλλιτέχνης, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό του εαυτό. Πριν τη προβολή, οι Scootboy & Sakis Korovessis, στήνουν ένα ξεχωριστό dj set στο φουαγιέ του Ολύμπιον, με την υποστήριξη της μπίρας SOL.

 

Δύο εβδομάδες αργότερα, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, μία ταινία για τη ζωή, το θάνατο και τα σουπερμαρκετς. Οι Pulp, επιστρέφουν στο Sheffield για την τελευταία συναυλία της καριέρας τους και χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ταξιδεύουν μέχρι εκεί γα να τους ακούσουν. Το ντοκιμαντέρ Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets (Florian Habicht, 2014) παρουσιάζει τη σχέση της σπουδαίας βρετανικής μπάντας με την πόλη από όπου ξεκίνησαν και το αντίστροφο, τη σχέση του Sheffield με τη μουσική και την ταυτότητα των Pulp. Είναι οι απλοί άνθρωποι του Sheffield, που αντανακλούν την κυριαρχία των Pulp, τους μήνες μέχρι τη τελευταία τους συναυλία σε αγγλικό έδαφος, στις 8 Δεκεμβρίου 2012: παλιοί φίλοι, παιδιά, ενθουσιώδεις θαυμαστές και ψαράδες μιλούν για το συγκρότημα των common people. Και αυτή η μουσική βραδιά ξεκινάει από το φουαγιέ όπου αυτή τη φορά, λίγο μετά τις 23.15 βρίσκεται ο TSOP για ένα δυνατό live set, ενώ βέβαια η SOL δε θα λείπει ούτε αυτή τη φορά.

 

Το IN-EDIT επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη 30 Μαρτίου-5 Απριλίου με ένα πρόγραμμα γεμάτο καινούριες, σπουδαίες ιστορίες από τα παρασκήνια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μέχρι τότε.. μείνετε συντονισμένοι!