4 οργανικές συνθέσεις αποτελούν τη νέα κυκλοφορία του Μπάμπη Παπαδόπουλου, το EP “IN[A]HABIT” που κυκλοφορεί την Παρασκευή 21/10/2022 από την Puzzlemusik. Τα τελευταία αρκετά χρόνια ο Μπάμπης Παπαδόπουλος εκτός των άλλων δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής για τον κινηματογράφο αλλά και της σκηνικής μουσικής συνθέτοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού.

Η παράσταση χορού “IN[A]HABIT” που παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο Σύγχρονο Θέατρο, τον Ιούνιο του 2022, αποτέλεσε τη δεύτερη συνεργασία του Μπάμπη με την Ομάδα Creo Dance Company. Η μουσική αυτής της παράστασης, όπως και η προηγούμενη συνεργασία του με την ίδια ομάδα (“Βορεάδες”, 2018, Puzzlemusik) αποτελούν μία από τις λίγες φορές που το αποτέλεσμα της δουλειάς του αυτής καταγράφεται και δισκογραφικά.

Η προηγούμενη δισκογραφική κατάθεση του Μπάμπη Παπαδόπουλου ήταν το άλμπουμ “Παραλογές του Άχρηστου” (2019 σε CD, LP και digital). Αναμένοντας το επόμενο full album του απολαμβάνουμε στο ep “IN[A]HABIT” να αναπτύσσεται στα 3 πρώτα κομμάτια του μια ηχητική παλέτα με ηλεκτρικές κιθάρες, ambient ήχους, ηλεκτρονικά τοπία, μέχρι το ρυθμικό ξέσπασμα του τέταρτου κομματιού (“Jumping Goats”) που ολοκληρώνει το ep “στην άρση” κάνοντας μας να θέλουμε …και άλλο ή έστω να θέλουμε να το ακούσουμε από την αρχή.

Το “IN[A]HABIT” στέκεται αυτόνομα ως έργο, ανεξάρτητο από τον σκοπό τον οποίο εξυπηρέτησε η σύνθεση του και αποτελεί μια ουσιαστική προσθήκη στο δισκογραφικό έργο του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

“IN[A]HABIT”: Η παράσταση

Η παράσταση της ομάδας χορού Creo Dance Company πραγματοποιήθηκε στο Σύγχρονο Θέατρο, στις 1 με 6 Ιουνίου 2022, με την οικονομική υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α., για την περίοδο 2021-2022.

Το έργο “ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ” αναζητά την ανθρώπινη κατάσταση και κατοίκηση, μέσα από την εξερεύνηση του οικείου και το παιχνίδι με το ανοίκειο. Τα σώματα των χορευτών/τριών πλάθουν και πλάθονται από το χάρτινο ποτάμι, το οποίο ρέει από μία αέναη πηγή παραγωγής. Συνδιαμορφώνουν τοπία και τα οικειοποιούνται.

Το λογοπαίγνιο του τίτλου “in(a)habit” φανερώνει μία ανοιχτότητα νοημάτων. Το “μέσα” (in) ορίζει έναν τόπο, ενώ το “μία” (a) υπονοεί μία αμφισημία, αφήνει χώρο για το “άλλο”. Στη συνέχεια η λέξη “συνήθεια” (habit) συναντάται ελεύθερη, ποιητική. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζεται και η ενέργεια του κατοικώ (inhabit).

Συντελεστές παράστασης:

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά
Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης | Ρέον ΑΜΚΕ
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Graphic design/φωτογραφία/video: Παναγιώτης Ανδριανός
Α’ βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου / Β’ βοηθός χορογράφου: Σίσσυ Μαρμαριτσάκη / Χορεύτριες-Χορευτές: Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Γιώργος Βασιλόπουλος, Νίκος Γρηγοριάδης, Βάσια Ζορμπαλή / Σκηνογραφία/Κοστούμια: Ανδρέας Σκούρτης / Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα / Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Κεφερλής