Ημερολόγιο τοίχου απο την WWF. Κυκλοφορει απο τις εκδόσεις Ψυχογιός. Όλα τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν για την υποστήριξη της WWF Ελλάδος.

WWF

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν πλανήτη που μας χαρίζει καθημερινά τροφή και στέγη, μας γεμίζει με χιλιάδες συναισθήματα, εξάπτει τη φαντασία μας και γεννά την έκφραση και τη δημιουργία.
Μαζί με εμάς, η Γη φιλοξενεί αμέτρητες άλλες μορφές ζωής∙ πλάσματα που ζουν στην άβυσσο των ωκεανών, σε χιονισμένες απόμακρες βουνοκορφές, αλλά και στην αυλή μας.

Η αποστολή του WWF είναι η προστασία του σύνθετου αυτού πλέγματος ζωής στον πλανήτη, η διασφάλιση ότι εμείς οι άνθρωποι διαχειριζόμαστε αγαθά που η Γη μάς προσφέρει με τρόπο αειφορικό και η προσπάθεια για μείωση της ρύπανσης και της κατανάλωσης, μέσα από το σύγχρονο τρόπο ζωής μας.

Αυτή τη σύνθετη αποστολή έχουμε δεσμευτεί να υπηρετούμε εδώ και 50 χρόνια, μαζί με πρισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους που μας στηρίζουν.

Δίνουμε καθημερινό αγώνα σε περισσότερες από 100 χώρες, και μία από αυτές είναι και η Ελλάδα.
Με την αγορά αυτού του ημερολογίου συμβάλλετε κι εσείς στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σας ευχαριστούμε!

Andrea Bonetti

O Andrea Bonetti γεννήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας το 1968. Σπούδασε βιολογία το Πανεπιστήμιο της Παβία στην Ιταλία και το 1995 ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα για τα πουλιά της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας. Από το 1997 εργάστηκε για την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ως τοπικός συντονιστής του Ευρωπαϊκου προγράμματος LIFE-Nature, για τη διατήρηση και διαχείριση της λιμνοθάλασσας. Ασχολείται με τη φωτογραφία της άγριας φύσης από το 1993.

O Andrea Bonetti είναι συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων, ανάμεσά τους τα Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα και Έρπουν, πετούν και ανθίζουν στο Μυστρά από τις εκδόσεις Σύνολο και, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, το 40 Φυσικοί Παράδεισοι από τις εκδόσεις ROAD.

Οι φωτογραφίες του φιλοξενούνται στο UK Photo Library (http://www.nhpa.co.uk/) και στην προσωπική του ιστοσελίδα, http://www.andreabonetti.com/. Έχουν επίσης δημοσιευθεί σε σημαντικά ξένα και ελληνικά περιοδικά, όπως είναι το BBC Wildlife, το National Geographic, το Γεωτρόπιο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία και το Explore Nature της εφημερίδας Έθνος. Ο Andrea Bonetti έχει κερδίσει 2 βραβεία στον έγκριτο διαγωνισμό «BG Photographer of the Year»,το 1999 και ξανά το 2004.