Η έκθεση φωτογραφίας του Γάλλου δημιουργού Alain Ceccaroli, Ημερολόγιο μεσογειακού τοπίου: «Ο ελληνικός κόσμος», θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, εξερευνώντας τα όρια του χώρου που αποκαλούμε Μεσόγειος.

Γοητευμένος από την κουλτούρα της ιστορικής περιοχής, όπως εμφανίζεται και ζωντανεύει μέσα από τα κείμενα για τη Μεσόγειο του Γάλλου ιστοριογράφου Fernand Braudel, ο Alain Ceccaroli  επιχειρεί να ανακαλύψει το μεσογειακό τοπίο, τα ίχνη των πολιτισμών της Μεσογείου ανά τους αιώνες, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του μέρους.

Ο Alain Ceccaroli ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην ηλικία των 16 ετών. Ήθελε πολύ να γνωρίσει τον ελληνικό πολιτισμό, για τον οποίο είχε ακούσει και διαβάσει.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου για το project του «Ανάμεσα σε δύο κόσμους», δεν σταμάτησε να αναζητά τα ίχνη από το πέρασμα του χρόνου στο τοπίο της Μεσογείου. Ένα μέρος αυτής της εργασίας του παρουσιάζεται στην έκθεση αυτή, με φωτογραφίες από ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους.