Το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ιmagine- O John Lennon ονειρεύεται», στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε χορογραφία-σκηνοθεσία sinequanon, από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013.

 Πρόκειται για μια συνάντηση του σύγχρονου χορού με τα εικαστικά και τη μουσική, με τη φιγούρα του John Lennon να είναι τόσο ορατή όσο ο καθένας τον φέρνει στη συνείδησή του.

«Ιmagine-Ο Jonh Lennon ονειρεύεται», μια παράσταση που τοποθετείται χωροχρονικά σ’ένα άχρονο, σχεδόν “μπεκετικό” περιβάλλον, όπου τα «σκαθάρια» ξεφεύγουν από τις φιγούρες των Beatles για να γίνουν ο “Jo”, η “Le” και οι “Non”, ήρωες σημερινοί που μοιάζουν βγαλμένοι από το θέατρο του παραλόγου.

Μια  χοροθεατρική παράσταση που βασικός πυρήνας της είναι το ντουέτο, καθώς η βασική ιδέα πάνω στην οποία αναπτύσσεται η χορογραφία είναι η δυαδική σχέση. Η ρευστότητα της κίνησης αναδεικνύει τον διάλογο των σωμάτων, το φαντασιακό έρχεται σε αντιδιαστολή με το σάρκινο και το όνειρο με την  πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

 Η ιστορία  “ντύνεται”  σκηνικά με δύο παράλληλες προβολές, τις οποίες επιμελείται η Μαρία Αθανασοπούλου, μόνιμη συνεργάτης των sinequanon όσον αφορά στο εικαστικό της μέρος, ενώ παίζουν μουσική ζωντανά επί σκηνής οι sancho 003: Φώτης Σιώτας και Κωστής Παντέλης.

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος

Το καλλιτεχνικό βλέμμα χρειάστηκε πάνω απ´ όλα να υπερβεί τον εαυτό του, ώστε ακόμη και στις πιο φρικτές και φαινομενικά απωθητικές καταστάσεις να διακρίνει ό,τι αξίζει ανάμεσα σ’ όλα όσα υπάρχουν.

Ρ. Μ. Ρίλκε

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία-χορογραφία: sinequanon

Σκηνικά-κοστούμια: sinequanon

Μουσική: sancho 003

Φωτισμοί-προβολές: Μαρία Αθανασοπούλου

Οργάνωση παραγωγής:

Συμμετέχουν επί σκηνής οι μουσικοί:

Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιολί)

Χορεύουν: Αλέξης Τσιάμογλου (Jo), Μπέττυ Δραμισιώτη (Le), Κική Μπάκα,  Δημήτρης Σωτηρίου  (Non)