Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις στο Μουσείο Μπενάκη την άνοιξη του 2008, η Ηλέκτρα Αυτουργός επιστρέφει αυτή τη φορά στο Badminton, με μεγαλύτερο καστ ηθοποιών και χορευτών, αλλά και τον Michael Nyman και την ορχήστρα του να αποδίσουν ζωντανά τη μουσική του έργου.

Ξεδιπλώνοντας το νήμα της τραγωδίας του Ευριπίδη σε μια εμπνευσμένη παράσταση με χορικά, επεισόδια, βιντεοπροβολές και μονολόγους, η τραγική ιστορία, μια σπουδή στις πολύπλοκες σχέσεις εξουσίας, αγάπης και μίσους που αναπτύσσονται ανάμεσα στον Ορέστη, την Ηλέκτρα και την Κλυταιμνήστρα, γράφεται σε λευκό καμβά που δε δίνει την αίσθηση του χρόνου και του τόπου.

H χορογράφος Σοφία Σπυράτου χρησιμοποιεί ελεύθερα το μουσικό αρχείο του Michael Nyman (Μαθήματα πιάνου, Gattaca), ενώ οι δύο πρωτότυπες συνθέσεις του Βρετανού δημιουργού, αλλά και όλη η μουσική της παράστασης παρουσιάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής από τον ίδιο και την ορχήστρα του.

Η Ηλέκτρα Αυτουργός έχει πάρει το 1ο βραβείο του Διεθνούς θεατρικού Διαγωνισμού Βοσπορικοί Αγώνες της Κριμαίας και εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές φεστιβάλ SIDance της Κορέας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν οι Ηλέκτρα η Εύη Χατζάκη, Ορέστης ο Ντανίλο Ζέκα, Πυλάδης ο Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Κλυταιμνήστρα η Λία Τσολάκη, Αίγισθος ο Δημήτρης Φέρας.