Η αστρονομία επικοινωνεί, συνδιαλέγεται και αλληλεπιδρά με τη μουσική, το θέατρο και τον χορό.

Νέοι ερμηνευτές αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα διαχρονικά και βρίσκουν μια δική τους φωνή στις Ικέτιδες του Αισχύλου. Οι ηθοποιοί σαν αστεροειδείς κινούνται στις μνήμες του μύθου και “συνομιλούν” με τις Ικέτιδες για τα ζητήματα της ελευθερίας, της προσφυγιάς, του κοινωνικού ρατσισμού και της δημοκρατίας.

Οι δυσχερείς συνθήκες και η αγωνία για την υγεία, μας μετατόπιζε συχνά από τη θέση των καλλιτεχνών-δημιουργών στη θέση των «Ικετιδών». Νιώσαμε λοιπόν ικέτες και ικέτιδες, άτομα σε ανάγκη και ξένοι.

Η παράσταση, μια μνεία στο θεό Δία, ακολουθείται από παρατήρηση του ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στο λόφο της Πνύκας.
Σας καλούμε στο ουράνιο ταξίδι μας!

ΟΜΑΔΑ MAS performers

Mετά τις παραστάσεις West Side Story (2017), «Βαρή φορτίο η αγάπη» στο θέατρο Cartel (2018), και τη μουσική παράσταση «Παιδικό Δωμάτιο» στο θέατρο 14 (2019), η ομάδα μουσικού θεάτρου Stage Young Performers της Musical Arts on Stage (MAS), επιστρέφει με τη νέα της δουλειά «Ικέτιδες».

Συνδυάζει τους κώδικες του μουσικού, του σωματικού και του ανθρωπολογικού θεάτρου και παράλληλα την παραδοσιακή φωνητική μουσική με τη σύγχρονη αρμονία και τους ηλεκτρακουστικούς ήχους της επί σκηνής άρπας. Το αρχαίο δράμα συναντά τη σύγχρονη δραματουργία και κινησιολογία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν: Αγγελική Παντελεάκου, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ντέμη Παλατσίδη, Κατιάννα Γκαραβέλα, Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία, μουσική επιμέλεια –διασκευές, κινησιολογία: Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου
Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Ντάσκας
Χορογραφίες: Ralitza Vladimirova, Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου
Μουσικές συνθέσεις, ηλεκτροακουστική άρπα: Μαρία Χριστίνα Χάρπερ
Ηχοληψία: Δημήτρης Κυριακάκης, Alavastron Produξions
Φωτισμός: Δημήτρης Κουτάς