Η Chili Art Gallery παρουσιάζει τις καλλιτέχνιδες Idun Lisbet Storrud και Βικτώρια Δαρίλα, σε μία κοινή έκθεση με θέμα επιτοίχια κεραμικά σε ηχητικό τοπίο.

H Idun Lisbet Storrud εκθέτει για δεύτερη φορά στην Chili Art Gallery. Η νορβηγίδα κεραμίστρια έχοντας στο βιογραφικό της πολλές συμμετοχές κι εκθέσεις ανά τον κόσμο παρουσιάζει μια σειρά έργων εμπνευσμένων από την πόλη, που επισκέπτεται πολύ συχνά, την Αθήνα.  Στιγμές – εικόνες  φωτογραφικές, αποτυπώνονται στα επιτοίχια  κεραμικά έργα της.

Η ίδια σημειώνει: « …Κάθε πόλη, μεγάλη ή μικρή έχει την δική της οντότητα , την δική της  αρμονία, την δική της  μελωδία. Αυτό το μοναδικό συναίσθημα που λαμβάνω από την Αθήνα είναι αυτό που προσπαθώ να εκφράσω στα έργα μου, την ενέργεια και την ένταση της πόλης. Ταυτίζομαι με μοτίβα που βλέπω γύρω μου, ταυτίζομαι με τους ζωντανούς ρυθμούς  αυτής της  πόλης. Αποσπάσματα μιας μεγαλύτερης εικόνας,  που το καθένα λέει τη δική του ιστορία.  Χρησιμοποιώ  αρχικά τις φωτογραφίες, που έχω τραβήξει, τις μεταφέρω επάνω σε μια πλάκα αργίλου και τις επεξεργάζομαι έως ότου πετύχω την  συμπυκνωμένη εικόνα κάθε ενός μοτίβου.  Αφήνω εκτός ότι δεν με ενδιαφέρει και επικεντρώνομαι σε αυτό που με συναρπάζει.  Έτσι πετυχαίνω αυτό,  που για μένα ειναι ο σφυγμός της πόλης της Αθήνας. Προσπαθώ να «παγώσω» στιγμές της καθημερινής  ροής-ζωής  της πόλης και να βγάλω μέσα από αυτές τον εσωτερικό της παλμό…»

Παράλληλα με την έκθεση της Idun Lisbet Storrud θα παρουσιάζεται και το ηχοτοπίο -soundspace της Βικτώριας Δαρίλα, το οποίο αποτελεί το περιβάλλον των ήχων της πόλης. Αυτές οι δυο παρουσιάσεις αποτελούν ένα project, το οποίο θα εκτεθεί και στην Νορβηγία μερικούς μήνες αργότερα από την Αθηναϊκή πρεμιέρα.

Η Βικτώρια Δαρίλα μελετώντας τον Επίκουρο και την θεωρία του περί  ατόμων, τα οποία συγκρούονται ή αλλάζουν κατεύθυνση ή δημιουργούν νέες περίπλοκες συνθέσεις πάντως βρίσκονται σε συνεχή  κίνηση στον κενό χώρο, δημιουργεί ηχητικές προσομοιώσεις με την αίσθηση που μας  δίνει η καθημερινή  ζωή.  Αν ο συνδυασμός των διαφορετικών ήχων της κάθε πόλης αρχίζει να έχει μια προσωπική έννοια, τότε είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε το δικό μας προσωπικό περιβάλλον για να εκφράσουμε το πώς τα πράγματα έχουν επίδραση σε εμάς.

«Μέσα σε αυτό το ηχητικό περιβάλλον παραθέτω την αίσθησή μου για την Αθήνα έτσι ώστε να «Δείτε» την πόλη που ζω.»

Η έκθεση της Idun Lisbet Storrud και της Βικτώριας Δαρίλα θα ξεκινήσει με τα εγκαίνιά της να πραγματοποιούνται την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στις 7.30μμ και να διαρκεί έως και την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014.

Επιμέλεια έκθεσης Τζέννυ Τσουμπρή.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.