Ομολογουμένως εδώ και δύο χρόνια έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στη μουσική. Η γενικότερη κρίση έχει επηρεάσει φυσικά και τη μουσική βιομηχανία…

…  Εγώ στάθηκα πολύ τυχερή και ενώ διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή, μια μεγάλη δισκογραφική εταιρία όπως η ΕΜΙ, πίστεψε στο όραμα των ΒigTime Pr που έχουν κάνει την παραγωγή του άλμπουμ, αλλά και στο δικό μου και μας στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η καθημερινότητα που βιώνουμε, η οικονομική κρίση και η σχετική μιζέρια που έχει φέρει αυτή, μας έχει κάνει πολύ πιο δημιουργικούς σαν ομάδα και εμένα προσωπικά μ’ έχει πεισμώσει και έχει ενισχύσει τη διάθεσή μου για δυνατά live.

Ίσως αυτή την περίοδο να είναι πιο δύσκολο να στηθούν live ευρωπαϊκών προδιαγραφών από οικονομική άποψη και μόνο, όμως πλέον το ελληνικό κοινό αποζητά αυτά τα live. Το ελληνικό κοινό, που ενδεχομένως και να το είχα παρεξηγήσει αρκετά στο παρελθόν, έχει ανάγκη από δυνατά και ποιοτικά live και είναι εξαιρετικά υποστηρικτικό απέναντι σε νέους καλλιτέχνες και νέα μουσικά ακούσματα για τα ελληνικά δεδομένα.

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έκανα soul-funk lives και θα υπήρχε τέτοια ανταπόκριση. Τα σχόλια, η εκτίμηση, ο θαυμασμός και η υποστήριξη του κόσμου στα live που έχω κάνει τον τελευταίο καιρό είναι πραγματικά συγκινητική και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να κάνω μουσική κόντρα στη μιζέρια που επικρατεί γύρω μου.

Info:Η Idra Kayne γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από πατέρα Ουγκαντέζο και μητέρα Ελληνίδα. Σπούδασε για 15 χρόνια χορό (κλασσικό μπαλέτο και jazz) στις σχολές του Γιάννη Μέτση, της Άννας Πέτροβα και του Φωκά Ευαγγελινού. Έχει σπουδάσει φωνητική με τη Νένη Ζάππα και το 2007 αποφοίτησε από το Vocal Art Academy. Από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική. Στα τέλη του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της album με τίτλο “DON’T WALK AWAY” από την ΕΜΙ. Το ομώνυμο τραγούδι επέλεξε το Jumping Fish ως «τραγούδι του Jumping Fish» για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2012. Τον Φεβρουάριο του 2012, συμμετείχε στο επιτυχημένο musical του Τζόναθαν Λάρσον Rent στο θέατρο ΒΕΑΚΗ.