Οι παραστάσεις της, προσεγμένες και ατμοσφαιρικές αφήνουν στο κοινό της την καλύτερη αίσθηση. Με κάθε εμφάνιση της παρασύρει τους ακροατές σε ένα εσωτερικό και απολαυστικό ταξίδι. Η αισθαντικότητα της φωνής της αγκαλιάζει το κοινό της και κάνει τον κάθε ακροατή να αισθάνεται ότι αυτή η μεγάλη ερμηνεύτρια μιλάει ξεχωριστά στον καθένα και περιγράφει κάτι από τη δική του προσωπική εμπειρία.

H Yasmin Levy, έρχεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο “Sentir” που χαρακτηρίζεται από κοινό και δημοσιογράφους ως θριαμβευτική. Έχει ήδη ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρασύροντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, σε ένα ξεχωριστό είδος μουσικής, τη σεφαραδίτικη, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας.

Η μοναδική ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει στη χώρα μας το τελευταίο άλμπουμ της «Sentir», μέσα από το οποίο επανασυστήνει γνωστά ladino (Ισπανό-εβραϊκή μουσική) και flamenco κομμάτια,  ενώ δεν λείπουν και καινούρια τραγούδια, καθώς επίσης και μια εξαιρετική διασκευή του «Hallelujah» του Leonard Cohen.

Στη συναυλία στο Badminton Theater, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μαζί της τον Γιάννη Κότσιρα, με τον οποίο θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια, όπως το «Adio Kerida», το «Una Noche Mas», αλλά και το πασίγνωστο πλέον και βραβευμένο με César Award «Νaci en alamo” (Tο τραγούδι των γύφτων σε στίχους Διονύση Τσακνή) από την  ταινία Vengo. Η Yasmin Levy και ο Γιάννης Κότσιρας θα συναντηθούν ξανά σύντομα επί σκηνής, τον Μαϊο στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Ιερουσαλήμ.

Και στη Θεσσαλονίκη: Στις 11 Απριλίου η Yasmin Levy θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theatre (χωρίς τον Γιάννη Κότσιρα αυτή τη φορά)

Need to know

Είναι κόρη διάσημου μουσικολόγου που ασχολήθηκε με τα Σεφαραδίτικα τραγούδια της Ισπανίας.
Ενώνει μουσικά μελωδίες και ήχους που προέρχονται από διαφορετικούς λαούς της Μεσογείου.
Το «Una noche mas» και η διασκευή της στον «Μπαλαμό» του Διονύση Τσακνή, έχουν γίνει μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες στην χώρα μας.

Έχει συνεργαστεί με την βασίλισσα (όπως την αποκαλεί), Ελένη Βιτάλη και τραγουδάνε μαζί το Por Que

Πέρυσι βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για τη Ρόζα Εσκενάζυ και το ρεμπέτικο. Εκεί τραγουδάει το «Τζάκο Λεβαντάτε», με τη μελωδία του ρεμπέτικου «Ελενίτσα»

Η εμφάνιση της στο πρώτο Kosmos Festival πριν δύο χρόνια αλλά και οι δύο sold out παραστάσεις της στο Gazarte το Δεκέμβριο του 2009, άφησαν σε όσους την απόλαυσαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Sentir, σημαίνει «να αισθάνεσαι» και είναι το τέταρτο προσωπικό της άλμπουμ.