Η θεαματική ομάδα των Κινέζων ακροβατών επιστρέφει στο θέατρο Badmiton για να μας ταξιδέψει σε μια φαντασμαγορία από ακροβατικά, πολεμικές τέχνες, παραδοσιακή μουσική και ψευδαισθήσεις…

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας (China National Acrobatic Troupe) ιδρύθηκε το 1950, υπό την αιγίδα του αείμνηστου πρωθυπουργού Zhou Enlai και ήταν ο πρώτος ακροβατικός θίασος που δημιουργήθηκε μετά την ίδρυση της Νέας Κίνας. Διαθέτει περισσότερα από 100 διαφορετικά προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν ακροβατικά, εναέρια νούμερα, φωνητικές μιμήσεις, μαγεία κλπ. Είναι ένας από τους ισχυρότερους ακροβατικούς θιάσους της Κίνας. Σήμερα, το China National Acrobatic Troupe διαθέτει δύο ακροβατικούς θιάσους, ένα τσίρκο, ένα magic studio, καθώς επίσης και άλλες θυγατρικές εταιρίες.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, υπό την αιγίδα της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και των κυβερνήσεων των τοπικών επαρχιών, το China National Acrobatic Troupe έχει να επιδείξει μία εντυπωσιακή εξέλιξη στην καλλιτεχνική παραγωγή, 24 νούμερα κέρδισαν 32 χρυσά μετάλλια σε διάφορους τοπικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, εδραιώνοντάς το ως ένα διάσημο θίασο σε όλο τον κόσμο.

Ο θίασος έχει τη δική του ακροβατική σχολή, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα καλλιτεχνικό σχολείο όχι μόνο για ακροβατικά, αλλά και για χορό, τέχνες, κινέζικο kongfu, ηθοποιία κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακροβάτες του θιάσου συμμετείχαν στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου ενώ το θέατρο έδινε καθημερινές παραστάσεις στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πεκίνο 2008 ως το αντιπροσωπευτικότερο σχήμα της ακροβατικής τέχνης που διαθέτει η πόλη.