Το Κέντρο Έρευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού μας προσκαλεί στο τελευταίο σεμινάριο κρητικών χορών για την φετινή διδακτική περίοδο με γενικό τίτλο: Η Τέχνη του Κρητικού Χορού, από την έρευνα και την επιτόπια καταγραφή έως τη σημερινή έκφραση, το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Το Κέντρο Έρευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού προσκαλεί όσους αγαπάνε την κρητική μουσικοχορευτική παράδοση, όσους θέλουν να μάθουν βασικά στοιχεία των κρητικών χορών, όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους κρητικούς χορούς, όσους διδάσκουν κρητικούς χορούς και όσους θέλουν να διδαχτούν τους χορούς της Κρήτης.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής: 6ωρη διδασκαλία κρητικών χορών, από τους Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη. Η διδασκαλία χωρίζεται σε 4 γκρουπ: 14:00-15:30, 15:30-17:00, 17:00-18:30, 18:30-20:00.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με διδασκαλία σε πάνω από 20 κρητικούς χορούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια επιτόπιων ερευνών και στη συνέχεια με διδασκαλία φιγουρών για αρχάριους και προχωρημένους καθώς και ύφους κάποιων συγκεκριμένων χορών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε όσα γκρουπ επιθυμεί και σε όποια ώρα τους εξυπηρετούν.

Επίσης, στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού, παρουσίαση κρητικών χορών από ομάδα χορευτών των αδερφών Μεγαλακάκη, ενώ θα χορήγησει ενημερωτικό έντυπου με θέμα την κρητική μουσικοχορευτική παράδοση και βεβαίωσης συμμετοχής.