Θερινή πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας κάνει την Πέμπτη 22 Ιουλίου η παράσταση Η σημασία να είναι κανείς σοβαρός του Όσκαρ Ουάιλντ από την Ομάδα Θεατρίνων Θεατές

Μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ τον θεατρικό χειμώνα που μας πέρασε και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία μικρού θεάτρου. 

Η παράσταση έχει στις αποσκευές της διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε υπόδειγμα για το πως πρέπει να ανεβαίνει ο Ουάιλντ στις μέρες μας. 

Μια υπέροχη ρομαντική κωμωδία, τοιχογραφία εποχής με πολύ γέλιο και με πολύ γοητευτικό θέμα.
Ο Έρνεστ είναι γυμνός όπως ο μέσος άνθρωπος σήμερα μπρος στις ανθρώπινες αντιξοότητες.  Ένα ερωτικό παιχνίδι διεκδίκησης, με αφορμή την αναζήτηση του ανθρώπου για την ουσιαστική του ταυτότητα, και την προσπάθεια να ‘διπλώσουμε’ για να μην πορευόμαστε μόνοι.  Μια εντυπωσιακή πολυδάπανη παραγωγή που ανεβαίνει με μοντέρνα διασκευή και με την αισθητική μιας ασπρόμαυρης ταινίας!

Μετά από το Φεστιβάλ Πέτρας, το φετινό καλοκαίρι ακολουθούν παραστάσεις στο Πυθαγόρειο της Σάμου, στο Ξυλόκαστρο, στο Δήμο της Αθήνας (Αττικό Άλσος), στο Δήμο Κρυονερίου, κ.α.

Η ομάδα ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ, που απασχολεί τα τελευταία έξι χρόνια κοινό και κριτικούς με τις παραστάσεις της, ακολουθώντας σταθερή πορεία από μικρά θεατράκια το χειμώνα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ τα καλοκαίρια, απέκτησε φέτος το δικό της χώρο στην καρδιά της Αθήνας στην Κυψέλη το Studio KYΨΕΛΗΣ και μας περιμένουν κάθε χειμώνα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβάνος
Μετάφραση: Μαίρη Μιχαλάτου – Γιώργος Λιβάνος
Στίχοι και σύμβουλος: Μαριάννα Τόλη
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική: Johannes Mueller
Φωτισμοί: Σοκόλ Τομτσίνι
Χορογραφία: Σίμωνα Πάτροκλου

Διανομή (αλφαβητικά)
Καίτη Ιμπροχώρη, Στέφανος Κακαβούλης , Ιορδάνης Καλέσης,  Ισμήνη Καλέση, Χρήστος Λιακόπουλος, Γιώργος Μάζης, Μιλένα Παρθενίου, Τέτη Σχοινάκη