Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορεί το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Παναγιώτας Σμυρλή Η σφυρίχτρα της Στέφης, ένα βιβλίο για την κυκλοφοριακή αγωγή, με τα βασικά σήματα στο τέλος, για να κυκλοφορούν τα παιδιά με ασφάλεια στο δρόμο.

Η κυρία Στέφη, η σχολική τροχονόμος, έχασε τη σφυρίχτρα της! Και τώρα πώς θα καλημερίζει τα πουλιά; Πώς θα καλεί το ουράνιο τόξο να πάρει τη θέση του στον ουρανό; Τα παιδιά αποφασίζουν να τη βοηθήσουν. Κάτι θα σκεφτούν για να μπορούν να μαζεύονται ξανά κοντά της, εκεί στην άκρη του δρόμου, ζητώντας την προσοχή και το γλυκό της χαμόγελο…

Η Παναγιώτα Σμυρλή γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και ζει μόνιμα. Για χρόνια ισορροπούσε ανάμεσα στη λογιστική και την τέχνη του λόγου γράφοντας άρθρα, δοκίμια και διηγήματα για μικρούς και μεγάλους, ενώ βραβεύτηκε σε φιλολογικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τελικά, την κέρδισε η λογοτεχνία και σήμερα είναι η κύρια ασχολία της.

Έργα της: Ανθείας 201, εκδόσεις Εντός (Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τη νεανική ηλικία), Ο γάτος με το ψάθινο καπέλο, εκδόσεις Καστανιώτη (Εντάχτηκε στη γλώσσα της Δ΄ τάξης δημοτικού). Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν: Έρωτας ποταμός, μυθιστόρημα, Τα τζοβαΐρια της αγάπης, συλλογή διηγημάτων, Εφτά φεγγάρια, μυθιστόρημα.