Από τις 26 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου, το Half Note Jazz Club θα γεμίσει από τη φωνή της ιδιαίτερης jazz ερμηνεύτριας Robin Mc Kelle. Ρυθμοί της δεκαετίας του ’40 με πινελιές rhythm και blues θα δημιουργήσουν μια παιχνιδιάρικη μουσική ατμόσφαιρα μέσα από το φιλόδοξο στυλ της McKelle που επαναφέρει και τιμά τον ήχο των Big Bands.

Αν και οι κριτικές για τη φωνή και την πορεία της είναι πια εντυπωσιακά θετικές, η McKelle δεν ξεκίνησε την καριέρα της με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο. Αντίθετα, αντιμετώπισε τόσο μεγάλη απόρριψη που σκεφτόταν η ίδια να ρισκάρει οικονομικά για να ηχογραφήσει μόνη της τον πρώτο της δίσκο. Τότε ο ενορχηστρωτής, παραγωγός και τρομπετίστας Willie Murillo μοιράστηκε το όραμά της.

Μαζί, παρουσίασαν ένα άλμπουμ που ισορρόπησε την εποχή και την αυθεντικότητα με την ιδιαιτερότητα της ίδιας στα τραγούδια. Όμως, εκτός από θαυμάσια τραγουδίστρια η McKelle, είναι πιανίστρια και συγγραφέας. Αυτές οι επιπλέον ιδιότητές της τής δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί να παρεμβαίνει καθοριστικά στη μουσική που δημιουργεί και ερμηνεύει αλλά και στη μουσική της πορεία συνολικά.

Όταν ήταν μικρή, αγαπούσε την pop μουσική και τα μιούζικαλ. Άρχισε να ακούει jazz και να μαθαίνει jazz πιάνο στην εφηβεία της. Στο λύκειο, για κάποια περίοδο ονειρευόταν να σπουδάσει όπερα, αλλά τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές στην jazz. Φοίτησε στο διάσημο πρόγραμμα jazz του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι πριν πάει στο Berklee όπου αποφοίτησε με πτυχίο μουσικής.

Ως απόφοιτη, αρχικά πήγε στο Λ.Α. όπου δούλεψε κάνοντας φωνητικά και έπειτα επέστρεψε στην Βοστόνη όπου δημιούργησε το δικό της τρίο, έγινε μέλος του Berklee Voice Department και έκανε κάποιες συμμετοχές ως σολίστα με τους Boston Pops.

Συμμετέχουν: Robin McKelle φωνή, Sam Barsh πιάνο, Essiet Essiet μπάσο, Mark McLean ντραμς