Πρόκειται για την προβολή ενός ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε σε Αμερική, Ελλάδα και Ολλανδία, μέσα από το οποίο ξετυλίγεται με αφηγηματικό τρόπο, η ιστορία της σύστασης της πρώτης ελληνικής ομάδας μπέϊζμπολ, μετά από την ανάθεση της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης (2006) ενώ απέσπασε βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες (2007).

Η Βάλερυ Κοντάκος, σκηνοθέτης και παραγωγός έζησε και εργάστηκε στην Νέα Υόρκη. Σπούδασε σκηνοθεσία στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και κατόπιν εργάστηκε σαν μοντέρ, παραγωγός και σκηνοθέτης σε κινηματογραφικές ταινίες, διαφημιστικά και ντοκιμαντέρ.

Η δουλειά της προβλήθηκε στο PBS και σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ. Τα ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει καταπιάνονται με κοινωνικά θέματα. Πρόσφατα σκηνοθέτησε για την ΕΡΤ ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων με τίτλο «Μαθήματα-Παθήματα» με θέμα το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτήν την στιγμή δουλεύει ως παραγωγός ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στον Δημήτρη Μητρόπουλο. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με την σκηνοθέτη.

Info
Τετάρτη 26 Μαρτίου, στις 20.00
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη