Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 15 Ιουλίου, κάνοντας την πόλη να χορεύει τώρα και για πάντα!

Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας είναι μια διοργάνωση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων υπό την Πρόεδρό του κα Δασκαλάκη-Μυτιληναίου και με καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Μαργκώ Περδίκη που έχει σαν στόχους, να αναδείξει δυνάμεις και τάσεις του σύγχρονου ελληνικού και διεθνούς χορού και να τους γνωρίσει στο Αθηναϊκό κοινό.

Φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Γαλλία θα διοργανωθεί και εβδομάδα Γαλλικού Χορού κατά τη διάρκειά του Φεστιβάλ.

Το κύριο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει βραβευμένους χορογράφους από το Αννόβερο και δέκα παραστάσεις από ελληνικές και ξένες ομάδες.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει αυλαία με την παράσταση «Η πόλη που ακτινοβολεί» («La cite radieuse») του Εθνικού Μπαλέτου Μασσαλίας (1 και 2 Ιουνίου) σε χορογραφία Φρεντερίκ Φλαμάν.

Στις 4 Ιουλίου το Hip Hop Dance Company «ανεβάζει» τη δημιουργία X-Press, ενώ στις 6 και 7 Ιουλίου το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Mystify» του Αντώνη Φωνιαδάκη σε μουσική Ζιλιέν Ταρίντ.

Το Scottish Dance Theatre έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τρεις παραγωγές: την ρομαντική και μελαγχολική «Luxuria» σε χορογραφία Λιβ Λόρεντ, το «Dog» σε χορογραφία Χόφες Σλέχτερ και το «Duet» (11 και 12 Ιουλίου).

Ακόμα το χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ του Κωνσταντίνου Ρήγου παρουσιάζει στις 14 και 15 Ιουλίου τη νέα παραγωγή «Blood on the dance floor», στο οποίο οι χορευτές εξερευνούν τα όρια των εκφραστικών τους δυνατοτήτων υπό τους ήχους μιας μπάντας που διευθύνει ο Δημοσθένης Γρίβας.

Και φυσικά δεν θα λείψουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η έκθεση φωτογραφίας – αφιέρωμα στον Μωρίς Μπεζάρ, το σεμινάριο για χορευτές και σπουδαστές σύγχρονου χορού και οι βραδιές νέων χορογράφων, με παρουσίαση χορογραφιών τους στην αίθουσα σεμιναρίων της «Τεχνόπολις» (είσοδος ελεύθερη).

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν και τα πρώτα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορογραφίας του Αννόβερου των ετών 2006, 2007 και 2008.

Info
6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας
Από 1 έως 15 Ιουλίου
Τεχνόπολις, Γκάζι