Η θεατρική παράσταση The pool (no water) – Η πισίνα – όχι νερό του αιρετικού Βρετανού συγγραφέα Μαρκ Ρέιβενχιλ, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της το Μάρτιο στην Τεχνόπολη στην Αθήνα, ανεβαίνει από τις 9 μέχρι τις 13 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη από το θεατρικό οργανισμό Πρώτες΄Υλες, σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα. 

Το έργο είναι μια εξωφρενική ιστορία ζήλιας και κυνικής εκμετάλλευσης που μεταφέρεται στο θεατή με μια αξιοθαύμαστη φυσικότητα… Η υπόθεση του, ξεκινά όταν μια διάσημη καλλιτέχνιδα καλεί τους παλιούς της φίλους στο καινούργιο πολυτελές σπίτι της για ένα πάρτυ στην πισίνα του σπιτιού της.

Η γιορτή θα καταλήξει σε τραγωδία, όταν η οικοδέσποινα παθαίνει ένα τρομακτικό ατύχημα. Καθώς το θύμα βρίσκεται σε κώμα στο νοσοκομείο ένα σχεδόν αδιανόητο σχέδιο αρχίζει να καταστρώνεται. Θα μπορούσε το σωματικό μαρτύριο να αποτελέσει την πρώτη ύλη της επόμενης  καλλιτεχνικής τους δημιουργίας.

Είναι αυτή η μοναδική τους ευκαιρία να ξεχωρίσουν! Το γκρουπ  θα παθιαστεί με το νέο του καλλιτεχνικό σχέδιο, μέχρι που τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό τους και προς μεγάλη έκπληξη όλων, η ασθενής ανακτά τις αισθήσεις της…

Συντελεστές
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη, Σκηνοθεσία: Χρήστος Λύγκας,  Σκηνογραφία – κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, 
Πρωτότυπη μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, Video art: Βάνα Κωσταγιόλα

Παίζουν
Χρήστος Λύγκας, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μαρία Χατζηιωαννίδου