Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Στέλιος Μάινας, η Ρένια Λουιζίδου και πολλοί ακόμα αξιόλογοι ηθοποιοί συμπράττουν στην διασημότερη μουσική κωμωδία του 20ου αιώνα, των Μπέρτολντ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ και σαρκάζουν όσα σήμερα απλώς επαναλαμβάνονται στο γύρισμα του χρόνου, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα!

Η Όπερα της πεντάρας, είναι έργο γραμμένο το 1928, στην εποχή δηλαδή όπου το επερχόμενο παγκόσμιο οικονομικό κραχ, απειλεί πλέον και την Ευρώπη. Έκτοτε παραμένει ένα έργο επίκαιρο, βαθύτατα σαρκαστικό και ίσως, το διασημότερο σχόλιο στην κατασκευή του σύγχρονου οικονομικοκοινωνικού συστήματος…

Η υπόθεση του έργου… Ο κύριος Ιερεμίας Πήτσαμ [που δηλώνει ο φτωχότερος άνθρωπος του Λονδίνου] έχει στήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία ζητιάνων στο Λονδίνο. Έτσι λοιπόν προσλαμβάνει καθημερινά ανέργους και τους εκπαιδεύει σε εξειδικευμένους ζητιάνους οι οποίοι εργάζονται πλέον για λογαριασμό της Τζόναθαν Τζερεμάια Πήτσαμ Α.Ε.. Ο Μακήθ ο φονιάς – το γρήγορο μαχαίρι και διασημότερος ληστής του Λονδίνου αποφασίζει να βάλει χέρι στην επιχείρηση του Πήτσαμ.΄Ετσι παντρεύεται κρυφά την Πόλυ, κόρη του Πήτσαμ. Όταν ο Πήτσαμ μαθαίνει το γεγονός, διαισθανόμενος τον επερχόμενο κίνδυνο της εταιρείας του, αποφασίζει να εκδικηθεί τον Μακήθ. Προσπαθεί να τον καταδώσει στην αστυνομία, πράγμα όμως δύσκολο,  αφού ο αρχηγός της αστυνομίας Μπράουν ο Τίγρης, είναι στην πραγματικότητα συνεταίρος του ληστή Μακήθ που εν αγνοία του Μπράουν  έχει ήδη παντρευτεί και την κόρη του  Λούσυ… ώσπου η Τζένη, μια διάσημη πόρνη και μεγάλος έρωτας του Μακήθ αποφασίζει να τον εκδικηθεί…

Το έργο παρουσιάζεται στην αυθεντική του εκδοχή, με όλες τις μουσικές και τα τραγούδια του Κουρτ Βάιλ, σε απόδοση-σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σκηνικό-κοστούμια Γιώργου Πάτσα, χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου και μουσική διδασκαλία του Θοδωρή Οικονόμου.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Αλέξανδρος Μπουρδουμήςς, Μάνος Βακούσης, Νάντια Κοντογεωργή, Δημήτρης Βογιατζής, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Έλενα Γεροδήμου, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Ηλίας Κούνελας, Άντεια Ολυμπίου, Αντώνης Δημητροκάλης, Μάρα Βλαχάκη, Χάρης Παντελιδάκης, Άννα Αθανασιάδη.