Η Πλεύσις επιστρέφει στο θέατρο Φούρνος με την παράσταση Η Μπλε Γραμμή για μία περιορισμένη σειρά παραστάσεων, μετά την επιτυχημένη πορεία που πραγματοποίησε την άνοιξη του 2008 .

Η Μπλέ γραμμή έρχεται να δημιουργήσει έναν κόσμο αλληγορικό, ένα σύμπαν δομημένο εξ’ ολοκλήρου με τα υλικά των ονείρων ,ένα σύμπαν εικόνων σε συνάφεια με το σύμπαν  βιβλιοθήκη του Χ.Λ.Μπόρχες όπου οι πάντες χάνονται αναζητώντας το νόημα.

    Έννοιες που σημασιοδοτούν το έργο του Μπόρχες όπως οι μυθοπλασίες, τα όνειρα και οι εφιάλτες, ο καθρέφτης, ο ονειρευτής, ο άλλος μου εαυτός, οι λαβύρινθοι δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία μίας σύνθεσης που βασίζεται στην πολυεπίπεδη σχέση του ονείρου με την πραγματικότητα.

  Η παράσταση είναι το ταξίδι στο λαβύρινθο της σκέψης του ήρωα. Κατά την πορεία της έρχεται αντιμέτωπος με τους μινώταυρους της ύπαρξης του: τη ζωή και το θάνατο, την αλήθεια και το όνειρο, τη μνήμη και τη λήθη, το χρόνο και τη φθορά.

  Η μπλε γραμμή ,είναι  ένα οπτικό θέατρο όπου η ποιητική γραφή συναντά τον υπαινιγμό, ο χορός την θεατρική πράξη, η εμψύχωση των αντικειμένων το εικαστικό περιβάλλον.