Από όλα τα καλά φέρνει η Ανοιξη στο Ηalf Note Jazz Club. Kαυτή τσιγγάνικη μουσική, tango, flamenco μέχρι και τζαζ διασκευές σπουδαίων ροκ κομματιών από τους μετρ του είδους, συνθέτουν ένα απολαυστικό μουσικό πρόγραμμα για τους φίλους της \”ψαγμένης\” μουσικής.

Από όλα τα καλά φέρνει η Ανοιξη στο Ηalf Note Jazz Club. Kαυτή τσιγγάνικη μουσική, tango, flamenco μέχρι και τζαζ διασκευές σπουδαίων ροκ κομματιών από τους μετρ του είδους, συνθέτουν ένα απολαυστικό μουσικό πρόγραμμα για τους φίλους της \”ψαγμένης\” μουσικής.

Από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου έρχεται ξανά στην Ελλάδα από την πιο καυτή τσιγγάνικη μουσική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, το Sulukule, η πασίγνωστη διεθνώς και θρυλική πια ομώνυμη τσιγγάνικη ορχήστρα.

Το ιστορικό σχήμα αποδίδει την ουσία της πλούσιας Rom μουσικής παράδοσης από τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία. Οι τσιγγάνοι μουσικοί της Τουρκίας, με τα εκπληκτικά κλαρίνα τους αλλά και την παραδοσιακή οργάνωσή τους (με κανονάκια, ταμπούρλα, βιολιά, ούτια κ.λπ.) βάζουν φωτιά στις αισθήσεις και με τη μουσική τους οδηγούν σε πραγματικό ξεφάντωμα, καθώς μέσα από το γλέντι τους βγαίνει η πραγματική καρδιά της πολυεθνικής Κωνσταντινούπολης…

Επόμενη μουσική πρόκληση το Los Ocampo Y Romero Trio από τις 28 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου. Το διάσημο ζευγάρι χορευτών του tango, η Monica Romero και o Omar Ocampo, διεθνώς γνωστοί με το όνομα Los Ocampo, που έχουν θριαμβεύσει και στην Ελλάδα με το περίφημο Tango Passion, συναντούν τον επίσης διάσημο flamenco κιθαρίστα Hernan Romero με το τρίο του.

Στενός συνεργάτης του Al Di Meola επί σειρά ετών, ο Hernan Romero έχει ανανεώσει το φλαμένκο ποικιλοτρόπως, με ουσιώδεις jazz και world fusions: από όλη την έκταση της Μεσογείου ως το υπερατλαντικό λάτιν, ο Romero έχει δημιουργήσει τη δική του καλλιτεχνική ταυτότητα. Από την συνεργασία αυτών των δύο σχημάτων προκύπτει μια αποθεωτική για το tango και την Αργεντίνικη μουσική, εβδομάδα.

Από τις 4 έως τις 10 Απριλίου σειρά έχει το power jazz trio των Bad Plus, που ειδικεύεται σε τζαζ διασκευές σπουδαίων ροκ κομματιών καθώς κάθε άλμπουμ του γκρουπ διαθέτει δυο-τρεις cover versions που μπαίνουν εμβόλιμα σε ένα καθαρό πρόγραμμα σύγχρονης μεταμοντέρνας τζαζ που διαθέτει φρεσκάδα και εφευρετικότητα.

Αναμφίβολα, το γκρουπ των εκπληκτικών Anderson, Iverson και Κing, είναι μια από τις πιο φρέσκες τζαζ φωνές και η αποδοχή τους διευρύνεται ευθέως ανάλογα με την δημιουργικότητα που παρουσιάζουν σε κάθε τους βήμα, δένοντας πετυχημένα την ανεξάρτητη ροκ διάθεση με την μεταμοντέρνα τζαζ και την ευρηματική pop.

Ενα απόλυτα σύγχρονο και γοητευτικό γκρουπ πέρα από ετικέτες με μοναδική θεατρικότητα, χιούμορ και ποιότητα στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Info
Tριβωνιανού 17, Μέτς
Τηλ: 210 9213310 και 9232360
http://www.halfnote.gr/