«Η μέθοδος της απιστίας» του Ζωρζ Φεϋντώ θα παρουσιαστεί στο θέατρο Βεάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρχαδάκη από τις

20 Οκτωβρίου 2011. ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της χθεσινής απεργίας και των πρόσφατων γεγονότων η χθεσινή πρεμιέρα της παράστασης μετατέθηκε για την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Υπάρχει άντρας που αξίζει την εμπιστοσύνη μιας γυναίκας; Όταν μάλιστα, αυτός ο άντρας είναι και πολιτικός; Η Αγγελική, έχει ήδη δοκιμάσει το πικρό ποτό της απιστίας. Ο πρώτος άντρας της την απατούσε και μάλιστα άφησε και στα απομνημονεύματά του οδηγίες για… το πώς να απατήσετε τη γυναίκα σας!

Στον δεύτερο γάμο της, παίρνει όρκο ότι κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψει να συμβεί. Έλα όμως που ο Ριμπαρντιέ είναι ίδιος και χειρότερος….! Ακολουθεί μάλιστα μια μέθοδο δικής του σύλληψης για να την απατά… μια ΜΕΘΟΔΟ ΑΠΙΣΤΙΑΣ μοναδική! Δίνει μάλιστα και μαθήματα στον παλιό του φίλο τον Τομερό για το πώς να κερδίσει την καρδιά της γυναίκας που έχει βάλει στο μάτι.. Μόνο που αυτή η γυναίκα, είναι η γυναίκα του η Αγγελική!

Ένας σοφέρ και η καμαριέρα του σπιτιού, ο απατημένος σύζυγος της ερωμένης του Ριμπαρντιέ, όλοι ζουν μια απίστευτη νύχτα: ανεβαίνουν παράθυρα, παίζουν στημένα παιχνίδια στα χαρτιά, ψάχνουν να βρουν ένα κουμπί παντελονιού, κυνηγούν τηλεγραφήματα που δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια, προσπαθούν να κατακτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους, μέχρι Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ να δείξει αν είναι ή όχι, αλάνθαστη….
    

Ο Ζωρζ Φεϋντώ, ο αλάνθαστος μάστορας της φάρσας, στήνει ένα μοναδικό παιχνίδι στους ήρωές του και μας κάνει ν’ αναρωτηθούμε: μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σήμερα που όλα γίνονται βάσει σχεδίου και μεθόδου; Υπάρχει αλάνθαστη μέθοδος για απιστία;

Ένα έργο που θα παρακολουθήσουν με περιέργεια οι άντρες θεατές και που είναι μια έκπληξη για τις γυναίκες…

Στα έργα του ο Φεϋντώ όλα είναι λογικά μέσα στις πιο παράλογες και απίθανες καταστάσεις. Ο συγγραφέας οδήγησε τη φάρσα στην τελειότητα, μέσα από την ακρίβεια και την λεπτολογία που χαρακτηρίζει την ωρολογοποιία. Ξέρει να προκαλεί το γέλιο μέσα από καταστάσεις θαυμάσια οργανωμένες και μέσα από τον παραλογισμό της ζωής απογειώνει τους ήρωες του. Παίρνει μια δύσκολη κατάσταση, τη μεγεθύνει, τη φιλτράρει μέσα από το κωμικό πρίσμα και προκαλεί το γέλιο… και δείχνει πώς μια καταστροφή μπορεί να είναι ταυτόχρονα και πολύ κωμική. Ο Φεϋντώ ανανέωσε ολότελα το κωμικό θέατρο μέσα από τον δικό του μηχανισμό του γέλιου. Ο γνωστός κωμωδιογράφος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1862 και πέθανε το 1921.

Στην Ελλάδα, ο Φεϋντώ είναι γνωστός από τα πολλά ανεβάσματα των έργων του που γίνονται συνέχεια. Τα πιο γνωστά του είναι: Ψύλλοι στ’ αυτιά, Ξενοδοχείο ο Παράδεισος, Το νου σου στην Αμέλια, Η κυρία του Μαξίμ, Ο Ράφτης κυριών, Το κορόιδο, Το καθάρσιο, Ο κύριος πάει για κυνήγι και άλλα.

Το έργο «Η μέθοδος της απιστίας» γράφτηκε το 1892. Στην Ελλάδα (πιο γνωστό ως «Το σύστημα του Ριμπαρντιέ» ή «Το κόλπο»), είχε συμπεριληφθεί με επιτυχία στο ρεπερτόριο της Κυβέλης.

    
Η πρεμιέρα στο θέατρο Βεάκη προγραμματίζεται για τις 20 Οκτωβρίου 2011.

Συντελεστές:

Απόδοση: Βάσια Παναγοπούλου – Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνικά: Μυρτώ Αναστασοπούλου
Κοστούμια: Μίλτος Couture
Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Καχριμάνης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Αθηνά Οικονομάκου, Μάνος Παπαγιάννης, Γιάννης Μπουραζάνας, Ασπασία Κοκόση, Γιώργος Κρήτος.