Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τη βασίλισσα του φλαμένκο Maria Serrano για πέντε υπέροχες μουσικές και χορευτικές βραδιές

από τις 7 μέχρι τις 11 Μαρτίου 2012. 

Μιλώντας για την Maria Serrano, πρέπει να ξέρουμε ότι υπερβαίνουμε την τυπικότητα του φλαμένκο – και ότι μπαίνουμε στους ήχους και τους ρυθμούς του λάτιν μουσικού κόσμου, συνολικά. Σαν χορεύτρια, είναι ηφαιστειώδης και ο χορός της είναι άκρως εκρηκτικός. Έχουν γράψει ότι η Maria Serrano είναι η Voodoo Queen του φλαμένκο, καθώς η μουσική την παρασύρει σε μια ρυθμική μάχη με απροσδιόριστα δαιμόνια ενώ, σε κάποια άλλη στιγμή, η εκφραστική μελαγχολία κυριαρχεί στις μαγευτικές κινήσεις της.

Σε κάθε της βήμα, φροντίζει να πηγαίνει πολύ πιο πέρα από την κλασική σεβιγιάνικη παράδοση – και πάντα δημιουργεί την δική της αισθητική και ιστορία μέσα στην παράδοση του φλαμένκο. Αυτό φαίνεται κυρίως στη μουσική που την συνοδεύει και στις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, στις οποίες οι κιθάρες και τα φωνητικά περάσματα κρατούν το χρώμα του παραδοσιακού φλαμένκο, ενώ το πιάνο δίνει στην μουσική μια τελείως διαφορετική χροιά. Μ’ αυτά τα υλικά η μοναδική Maria Serrano χτίζει την προσωπική της μαγεία.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σεβίλλη, έμαθε το φλαμένκο από τους μεγάλους μύστες του – όμως από τη δεκαετία του ’90 άρχισε να φτιάχνει τις δικές της χοροθεατρικές παραστάσεις στις αίθουσες και στα φεστιβάλ της Ευρώπης. Από τα έργα της ξεχωρίζουν τα “Mi Carmen Flamenca”, “Ritmo” και “Flamentango” που βάζουν μέσα στην παράδοση του φλαμένκο και κάποια αφροκουβανέζικα ή τάνγκο λαϊκά στοιχεία. Πάνω απ’ όλα όμως, ο χορός της Maria Serrano κυριαρχεί και συναρπάζει…

Maria Serrano: χορός
David Bermudez: πιάνο, κρουστά
Carmen Fernandez: φωνή
Luis Amador: κιθάρα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΗ Maria Serrano

To Half Note σε συνεργασία με τη σχολή χορού του Σπύρου Καρβέλα «Estrella» διοργανώνει σεμινάρια χορού με την Maria Serrano, το Σάββατο 10 Μαρτίου και την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 11:00 και στις 12:45 και τις δύο μέρες, στο χώρο της σχολής, Ιπποκράτους 197.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο του Half Note 210-9213310 και στα τηλέφωνα της σχολής 210-6433673, 6977-133640
Τιμή σεμιναριών: 80€

Για όλα τα μέλη του Half Note και τους μαθητές της σχολής έκπτωση 20€ (τελική τιμή 60€) και μία δωρεάν πρόσκληση αξίας 20€ για τις παραστάσεις της Maria Serrano στο Half Note από Τετάρτη 07/03 έως Κυριακή 11/03.
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

www.estrella-flamenco.gr
www.halfnote.gr