Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας δίνει την τελευταία παράσταση του καλοκαιριού με το έργο του Μποστ Μαρία Πενταγιώτισσα στα Αισχύλεια στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Τσάμικα, καραγκούνες, αντάρτικα, άριες, ρεμπέτικα, ζειμπέκικα, τανγκό, ντίσκο, καν-καν, με αυτή τη σουρεαλιστική μουσική μίξη ντύνεται ηχητικά, η ανατρεπτική, σατιρική κωμωδία του Μποστ.

Ο Μέντης Μποστατζόγλου αυτός ο σύγχρονος Σουρής, ο αριστοφανικός συνωμότης της γλώσσας και του μύθου, με αφορμή τη ζωή της θρυλικής ηρωίδας γράφει τη δική του Πενταγιώτισσα. Μια μουσικοχορευτική, κοινωνικοπολιτική σάτιρα. Ευθύβολη και διασκεδαστική. Βάζει στο στόχαστρό του όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας από την αρχαία Ελλάδα ως τις μέρες μας, με την παγκοσμιοποίηση και την οικονομική κρίση.

Με τους σπαρταριστούς δεκαπεντασύλλαβους τη λαϊκή ρητορική του δεινότητα, τις πτώσεις και μεταπτώσεις της ελληνικής γλώσσας, τις ανατροπές του, τη μαστοριά της σάτιρας και της παρωδίας, ο μπόστειος θεατρικός λόγος, υπερρεαλιστικός και πανούργος, αιφνιδιάζει και αποκαλύπτει στο θεατή τα συμπτώματα που προκαλεί η ιδεολογική σύγχυση, ο ψεύτικος καθωσπρεπισμός, η κενότητα της ματαιοδοξίας. Η Ελληνοελαρία σ’ όλο της το μεγαλείο.

Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου, σχεδιασμό κοστουμιών Γιάννη Τσαρούχη, μουσική Δημήτρη Λέκκα, μουσική διδασκαλία Δημήτρη Ανδρώνη, χορογραφίες Δημήτρη Θεοδώρου. Παίζουν: Βάσω Παπασπύρου, Σταύρος Χανάς,  Γιώργος Στεφανίδης, Ιωάννα Ρενιέρη, Μαίρη Μαρούγκα, Παναγιώτης Κώνστας, Σοφία Παντάλη, Βαγγέλης Καλαντζής, Βασίλης Μόσιος, Ανδρέας Παπακώστας, Λαμπρινή Καλαντζή, Όλγα Ζώτου.