Ένα φανταστικό μπαλέτο σε τρεις πράξεις έρχονται να παρουσιάσουν στην Ελλάδα τα περίφημα Μπαλέτα του Θεάτρου Μαριίνσκι, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Πάβελ Μπουμπέλνικοφ και με την αναθεωρημένη χορογραφία του 1985 από τους Μαριύς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ.

Διπλή απόλαυση στο Ηρώδειο χάρη στην άφιξη των Μπαλέτων του Θεάτρου Μαριίνσκυ της Ρωσίας, με το πιο εμβληματικό έργο του κλασικού ρεπερτορίου, τη Λίμνη των κύκνων, να ερμηνεύεται από τη ρωσική σχολή μπαλέτου που είναι συνώνυμη με την ίδια την ιστορία του κλασικού χορού, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.

Το παραμύθι με τον πρίγκιπα Ζήγκφριντ και τον Λευκό και Μαύρο Κύκνο (Οντέτ / Οντίλ) συνεχίζει να εμπνέει, στοίχημα στη ζωή κάθε μπαλαρίνας για τις δεξιοτεχνικές ικανότητες και το λυρισμό που απαιτεί.

Το λιμπρέτο άλλωστε, με το διφορούμενο ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, καθαρή απεικόνιση του συμβολισμού στα τέλη του 19ου αιώνα, προσφέρεται ιδανικά για κάτι τέτοιο.