Μια πρωτόγνωρη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη και κείμενα του Διαμαντή Γκιζιώτη, που σε ταξιδεύει σε δώδεκα διαφορετικά έργα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου ξεκινά στο χώρο όπου έζησε και δημιούργησε τα τελευταία χρόνια ο καλλιτέχνης.

Με πρωτότυπο τρόπο, θεατρικές εικόνες ξεπηδούν από τις ζωγραφιές του Μπάρμπα-Σπύρου και περιγράφουν τις ζωές τους. Οι θεατές – επισκέπτες ξεναγούνται μ\’ αυτό τον τρόπο στα δώδεκα αυτά θεατρικά έργα, σε δώδεκα διαφορετικές ιστορίες, με κοινό κώδικα την αναζήτηση για το συναίσθημα, που μοιάζει ξεχασμένο.

Το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου ανασυνθέτει την καλλιτεχνική διαδρομή μιας από τις πλέον εμβληματικές μορφές της νεότερης ελληνικής τέχνης. Η συλλογή και το αρχείο του Σπύρου Βασιλείου (1903-1985) στεγάζονται στο ατμοσφαιρικό σπίτι -atelier- χαρακτηριστικό δείγμα αθηναϊκού μοντερνισμού – όπου έζησε και δημιούργησε ο καλλιτέχνης, απέναντι από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στη σκιά της Ακρόπολης. Η έκθεση περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό αντιπροσωπευτικών έργων, απ’ όλες τις πτυχές της πολύπλευρης δημιουργικής πορείας του ζωγράφου, βασικού εκπροσώπου της περίφημης Γενιάς του ’30. Παίζουν: Μέλπω Κωστή, Αριστοτέλης Σφήκας, Βάλη Μαυρίδη, Άννα Κολιοφώτη. Στο πιάνο ο Χρήστος Θεοδώρου.