Η Knot Gallery παρουσιάζει μια βραδιά με τους Alexander Rishaug, ILIOS, Νίκο Βελιώτη και Testarossa την Παρασκευή…
 

18 Μαΐου 2012 στις 20.30.

Alexander Rishaug

Ο Alexander Rishaug κινείται στο χώρο της sound art και χρησιμοποιεί field recordings, παιχνίδια και μουσικά όργανα για να χτίσει μελαγχολικές συνθέσεις με πλούσιο ατμοσφαιρικό ήχο και έμφαση στις αργές μελωδικές γραμμές και τα ρυθμικά σχήματα. Αισθητικά τα ηχοτοπία του Rishaug κινούνται πάνω στους άξονες που ορίζει ο πρώιμος μινιμαλισμός των Riley και Reich, η ηλεκτρονική σύνθεση των Henry και Parmegiani, η glitch και ο ευρύτερος σύγχρονος ηλεκτρονικός ήχος εμποτίζοντας τα με βαθειά προσωπική και συναισθηματική ανάγνωση και αποφεύγοντας τον ακαδημαϊσμό που συχνά συνδέεται με αυτα τα κινήματα.

http://www.arishaug.com/
http://soundcloud.com/alexander-rishaug

ILIOS

Ο ILIOS ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο της διερεύνησης ακραίων ηχητικών φαινομένων από τις αρχές των 90s χρησιμοποιώντας, ως επί το πλείστον, ηλεκτρονικά μέσα. Με πολυάριθμες κυκλοφορίες και πάνω από 200 ζωντανές εμφανίσεις παγκοσμίως αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες στο χώρο του ηλεκτρονικού πειραματισμού.
http://www.siteilios.gr/
http://www.antifrost.gr/ 

 
Νίκος Βελιώτης

Ο Νίκος Βελιώτης είναι ένας τσελίστας και βίντεο καλλιτέχνης που, μετά από πολλά χρόνια ενεργής παρουσίας, επιτέλους πλέον δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις στο κοινό της χώρας μας. Στο μουσικό του έργο εξερευνά τον ήχο πέρα από τα συνηθισμένα όρια, ξεκινώντας από ανορθόδοξες τεχνικές και εκτεταμένες διάρκειες.

Είναι μέλος των μουσικών σχημάτων Cranc (με τους Rhodri & Αngharad Davies), Looper (Martin Küchen & Ingar Zach), Texturizer (Coti), Mohammad (Coti, Ilios), Vertical (Αναστάσης Γρίβας), ενώ έχει συνεργαστεί και με τους “τραγουδοποιούς” David Grubbs και Γιάννη Αγγελάκα.
http://www.nikosveliotis.com/
http://www.cellopowder.com/

Testarossa
Οι Testarossa παίζουν χορευτική μουσική