Δύο από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής συναντιούνται για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι, για μία σειρά συναρπαστικών

συναυλιών! Την Τετάρτη 17 Αυγούστου εμφανίζονται στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στη Σάμο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Η Γιώτα Νέγκα είναι μια τραγουδίστρια με «παρελθόν». Κατάγεται από τις μεγάλες γυναικείες φωνές της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού και στην ερμηνεία της αναγνωρίζει ο ακροατής εκλεκτικές συγγένειες και δημιουργικές επιρροές, λυρισμό και αριστοκρατική λαϊκή αδρότητα. Είναι όμως εξίσου και μια τραγουδίστρια με παρόν και μέλλον.

Έχει ήδη ερμηνεύσει υλικό σημαντικών δημιουργών, ενώ η φωνητική της ποιότητα κι η προσήλωση της στις αξίες της τέχνης της την αναδεικνύουν σε πομπό έκφρασης συνθετών και τραγουδοποιών του σήμερα. Με την ερμηνευτική ευχέρεια και το πάθος που τη διακρίνει, η Γιώτα Νέγκα έχει δώσει το δικό της ευδιάκριτο στίγμα σε ό,τι ερμηνεύει και οι ζωντανές της εμφανίσεις έχουν σημειώσει ιδιαίτερη αίσθηση.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, με τη δύναμη και το πάθος της φωνής της αλλά και την χαρισματική, θεατρική παρουσία της στη σκηνή έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να θεωρείται ως μία ώριμη και στιβαρή ερμηνεύτρια, από τις καλύτερες της γενιάς της.

Με νέο δίσκο στις αποσκευές της με τίτλο «Μία πόλη για δύο» που μόλις κυκλοφόρησε και τον οποίο υπογράφουν κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου υπηρετεί την ουσιαστική πλευρά του ελληνικού τραγουδιού με συνέπεια, ήθος και εξαιρετικές ικανότητες. Η σκηνή είναι ο φυσικός της χώρος καθώς καταφέρνει όχι απλώς να ερμηνεύει τους διαφορετικούς ρόλους και χαρακτήρες των τραγουδιών αλλά να γίνεται η πρωταγωνίστρια τους.

Μαζί στη σκηνή η Γιώτα Νέγκα και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα μας ταξιδέψουν στα πιο όμορφα τοπία του ελληνικού τραγουδιού, σε ένα πρόγραμμα που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα. Θα παρουσιάσουν όχι μόνο τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά θα μας χαρίσουν και μοναδικές ερμηνείες σε σπουδαία τραγούδια που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, πάντα με την υπογραφή των μεγαλύτερων δημιουργών, σύγχρονων και παλαιότερων.

Δύο χαρισματικές ερμηνεύτριες για πρώτη φορά μαζί, πλαισιωμένες από μία μπάντα εξαιρετικών μουσικών, σε ένα πρόγραμμα όπου πρωταγωνιστούν τραγούδια σημαντικά και αγαπημένα και οι υπέροχες ερμηνείες τους!