Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιώργου Χατζηστεργίου, με τίτλο Η Γη τρέμει! Άνθρωποι και κατασκευές σε ένα κόσμο που αλλάζει, μέσα από το οποίο επιχειρείται η εμβάθυνση και η βελτίωση της αντίληψής μας για τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα στις κατασκευές.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα κι ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με ριζικές ασυνέχειες και με πολλές απροσδόκητες ανατροπές. Η σύγχυση αναφορικά με τις επιπτώσεις αυτών των μεταβολών στις ζωές μας, περισσεύει. Όταν φθάσει στο σπίτι η Κοκκινοσκουφίτσα θα βρει την καλή γιαγιά να την περιμένει ή τον κακό λύκο που θέλει να τη φάει; Τελικά, ποιες από αυτές τις μεταβολές συνιστούν απειλές, και ποιες ευκαιρίες;

Στον σύγχρονο θαυμαστό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, η χειροπιαστή υλικότητα των κτιρίων συνιστά ένα πολύ ιδιαίτερο και θετικό, σχεδόν εναλλακτικό χαρακτηριστικό, στην επιχειρούμενη προσπάθεια κατανόησης της πραγματικότητας. Οι πέτρες έχουν φωνή και μιλάνε! έγραφε ο Διονύσιος Σολωμός και φρόντιζε να μας υπενθυμίζει ο Άρης Κωνσταντινίδης.

Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός μηχανικός Γιώργος Μ. Χατζηστεργίου έχει εμφανιστεί στον κόσμο των ιδεών με μια σειρά δοκιμίων στο Βήμα της Κυριακής και στα «Ενθέματα» της Κυριακάτικης Αυγής, όπου με όχημα τις κατασκευές και τα τεχνικά έργα, επιχειρείται η διερεύνηση γενικότερων κοινωνικών εξελίξεων. Στο χώρο της λογοτεχνίας έχει εμφανιστεί με τη συλλογή αφηγημάτων Μικρή πόλη, μεγάλα μυστικά (εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2009) και το μυθιστόρημα Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία; (εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2008). Στο πεδίο των τεχνικών έργων διατηρεί γραφείο ειδικών μελετών και είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών του ΤΕΕ και του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και συγγραφέας των βιβλίων ΣύνΕργον με αντικείμενο τεχνολογικά και οικονομικά ζητήματα των κατασκευών.