Ο ιστορικός ναός της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη θα πλημμυρίσει με το υπέροχο ηχόχρωμα της φωνής της Φωτεινής Δάρρα, της μούσας σου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας της Πόλης, υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου.

Η Φωτεινή Δάρρα θα ερμηνεύσει τραγούδια που θα χαρτογραφήσουν τόσο την παραδοσιακή, όσο και την έντεχνη ελληνική μουσική, κυρίως έργα των συνθετών: Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου καθώς και πολλά παραδοσιακά τραγούδια. Στο ρεπερτόριο που θα παρουσιάσει θα περιλαμβάνονται και δύο πολύ γνωστά τουρκικά τραγούδια. Όπως δηλώνει η ίδια: «Πρόκειται για δυο πολύ αγαπημένα τραγούδια στην Τουρκία, για τα οποία έχουν γραφτεί στίχοι και στα ελληνικά από το στιχουργό Γιώργο Κορδέλλα. Με αυτό τον τρόπο θα ακουστούν τουρκικά και ελληνικά λόγια πάνω στην ίδια μελωδία»

Την ερμηνεύτρια θα συνοδεύσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού. Με την ορχήστρα θα συμπράξουν και σολίστες παραδοσιακών οργάνων: μπουζούκι, κανονάκι, δημοτικό βιολί, ποντιακή & κρητική λύρα, σαντούρι και παραδοσιακό κλαρίνο.

Ο Οργανισμός του Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης αποτελεί τον μεγαλύτερο και μακροβιότερο πολιτιστικό θεσμό της Κωνσταντινούπολης .Οι άνθρωποι του φεστιβάλ συνέναισαν με χαρά στην ιδέα για την φιλοξενία μίας ξεχωριστής εκδήλωσης εντός του Ναού της Αγίας Ειρήνης και αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρόταση της Ελληνικής Κοινότητας για μία ξεχωριστή συναυλία με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός παραχωρείται στην ελληνική κοινότητα για πρώτη φορά στην ιστορία του για την πραγματοποίηση μίας ανοιχτής στο κοινό, μουσικής εκδήλωσης.