Το Faust στην Αθήνα παρουσιάζει την Εύη Σιαμαντά σ’ ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ με τζαζ μελωδίες την Τρίτη

27 Δεκεμβρίου 2011.

Η Εύη Σιαμαντά είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνης με σπουδές πάνω στην μουσική: 

(Κλασσικό πιάνο, αρμονία μουσικής στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό ωδείο Αθηνών. Σεμινάρια υποκριτικής και τραγουδιού μιούζικαλ στο Παρίσι College de Variete Chris Pages.Σεμινάρια Jazz τραγουδιού και αυτοσχεδιασμού με τους Sheila Jordan,Marc Ledford μόνιμο συνεργάτη του Pat Metheny{Grammy awarded).

Επίσης έχει κάνει πολλές συνεργασίες στο εξωτερικό και στην  Ελλάδα επίσης όπως: Jazz με τους Τοny Remy (κιθαρίστα των eurhythmics), Marc Ledford, Matt Penman (μπασίστας στις περιοδείες της Madeleine Peyroux),Ernesto Simpson, Donny Mc Caslin (Grammy nominated 2005), Chris Rafalides (vibraphone latin jazz ιδρυτης των Manhattan vibes New York, Sergio Salvatore, Rex Richardson σε τζαζ φεστιβάλς και προσωπικές εμφανίσεις καθώς και στο Αthens European Jazz Festival 2005  εκπροσωπόντας την Ελλάδα.

H συνεργασία της με καλλιτέχνες την Ελληνικής μουσικής  σκηνής έχει στο ιστορικό της σημαντικά ονόματα όπως με τους Μάριο Φραγκούλη σε πανελλήνιες περιοδείες, Goran Bregovitc, Αλέξια, Μαντώ, Στέφανο Κορκολή, Μίμη Πλέσσα, Αντώνη Ρέμο, Βαγγέλη Γερμανό και με τους Έλληνες μουσικούς της τζαζ,Τακη Πατερέλη, Βασίλη Ρακόπουλο, Αντώνη Λαδόπουλο, Δήμο Δημητριάδη, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Γιώργο Φακανά, Κώστα Μπαλταζάνη κ.α.

Επίσης έχει πραγματοποιήσει συμμετοχές σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές:
Σε προσωπική δουλειά του Βαγγέλη Γερμανού στο cd με τιτλο “Το μαγικο νησί”, στο cd jazz quartet του Μιμη Πλεσσα με τιτλο “jazz the way we like it”,καθώς και κεντρική ερμηνεύτρια στο soundtrack του σίριαλ «Άρωμα Γυναίκας» του Star channel με πρωταγωνιστές τους Άννα Μαρία Παπαχαράλαμπους και Μάνο Ζαχαρακο.

Επίσης συμμετοχή στο soundtrack του Documentary Film «Secrets of the past»σε μουσική του  Steve woods.

Το 2009 κυκλοφόρησε το προσωπικο της Cd με τιτλο “ηχώ” με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα σε ενορχηστρώσεις του Χρήστου Ραφαηλίδη από την Emarel music.

Μια συνεργασία που οδήγησε την ερμηνεύτρια στην εκπροσώπηση της Ελλάδος στα πλαίσια του 5th Annual Women in Jazz festival throughout the world πού διοργανώθηκε από την Diet Coke στο Dizzy’s club του Lincoln center τον Σεπτέμριο του 2009 στην Νέα Υόρκη.