Αυτά τα Χριστούγεννα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας παρουσιάζει πειράματα και δραστηριότητες με εορταστικό χρώμα! Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Δεκέμβρη, αλλά και στις 23, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου, η επίκαιρη σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων Η Επιστήμη των… Χριστουγέννων θα συναρπάσει!

Πιο συγκεκιρμένα η σειρά περιλαμβάνει:

Πειράματα  –  Ώρα 13.30
Τα πιο εντυπωσιακά πειράματα για τα μάτια σας μόνο! Πρόκειται για μια επίδειξη πειραμάτων γεμάτη φως και μουσική! Μεταξύ άλλων θα δείτε: Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα: Σας λείπει το χιόνι και η ομίχλη απ’ το γιορτινό τοπίο; Ο ξηρός πάγος μας δίνει τη λύση! Δείτε από κοντά το υλικό που παγώνει ό,τι βρεθεί στο πέρασμά του.

Υλικό που χορεύει… στο ρυθμό της γιορτής: Μπορείτε να φανταστείτε υγρά που χορεύουν; Οι εντυπωσιακές ιδιότητες των υλικών που λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής!

Πλαστικές νιφάδες που αιωρούνται: Υπάρχουν γιορτές χωρίς λίγη μαγεία; Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι νιφάδες και άλλες κατασκευές που αιωρούνται!

Φωτάκια που ανάβουν με ένα άγγιγμα: Και τώρα το απαραίτητο φως! Ο θαυμαστός κόσμος των ηλεκτρικών φορτίων λειτουργεί με τον πιο παράξενο τρόπο!

Πώς μιλούν οι καλικάντζαροι: Τι κάνει τη φωνή λεπτή; Πειραματισμοί με Ήλιο!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που φθορίζει: Διακόσμηση που λάμπει στο σκοτάδι; Η υπεριώδης ακτινοβολία στην υπηρεσία της γιορτής!

Τα κάλαντα με παράξενα μουσικά όργανα: Θέλετε να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι; Οι ιδιότητες του ήχου σας βοηθούν

Δραστηριότητες  –  Ώρες 15:30 έως 17:30
Δραστηριότητες για παιδιά από 6 έως 106 ετών! Βοηθήστε μας να στολίσουμε την Έκθεση γιορτινά και μπείτε στο κλίμα των ημερών! Η Διαδραστική Έκθεση μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργαστήρι κατασκευών! Μεταξύ άλλων οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

Χάρτη του Ουρανού: Ποια αστέρια βλέπουμε στον ουρανό κατά την περίοδο των
Χριστουγέννων; Φτιάχνοντας έναν απλό χάρτη του ουρανού μπορείτε να το ανακαλύψετε.

Στολίδια τριών διαστάσεων από χαρτί: Ανακαλύψτε πώς γίνονται τα τρισδιάστατα στολίδια και φτιάξετε την πιο πρωτότυπη διακόσμηση για το σπίτι σας.

Γεωμετρικές χιονονιφάδες: Mε τη βοήθεια γεωμετρικών σχημάτων φτιάξτε τις δικές σας συμμετρικές νιφάδες.

Η Επιστήμη… των Χριστουγέννων είναι η δεύτερη θεματική ενότητα της ευρύτερης σειράς πειραμάτων και δραστηριοτήτων, που θα διοργανώνει κάθε μήνα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Κάθε μήνα μια νέα ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα θα κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών!

Σημείωση: Στις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.