Ο Ελληνικός Κόσμος θα φιλοξενήσει την παράσταση για παιδιά από τους SciCo με τίτλο «Η επιστήμη των Χριστουγέννων»…

… στις 10 Δεκεμβρίου 2012-6 Ιανουαρίου 2013.

Τι ήταν τελικά το αστέρι των χριστουγέννων;
Πώς ο Αη Βασίλης  θα φτάσει στα σπίτια των παιδιών όλου του κόσμου με τη βοήθεια του Αϊνστάιν;

Την «Επιστήμη των Χριστουγέννων», μια εντυπωσιακή διαδραστική παράσταση για παιδιά παρουσιάζουν οι SciCo στον «Ελληνικό Κόσμο». Η παράσταση θα παρουσιάζεται τις καθημερινές για σχολεία και όλες τις Κυριακές του Δεκεμβρίου, την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων για ελεύθερους επισκέπτες.

Φέτος, τα Χριστούγεννα μπαίνουν κάτω από το επιστημονικό μικροσκόπιο των SciCo.  Η  ομάδα SciCo (Science Communication)  έχει στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων. Με αφορμή τα Χριστούγεννα, η ομάδα ταξιδεύει τα παιδιά στη θεωρία της σχετικότητας, στην επιστήμη του φωτός και στην αστρονομία με μια επιστημονική, κωμική και, φυσικά, χριστουγεννιάτικη εκπαιδευτική παράσταση. Στην παράσταση παίζουν οι Γιάννης Σαρακατσάνης, Μαρία Μπαλούτσου, Μιχάλης Φραγκιαδάκης και Έλλη Χατζεϊπίδου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σαρακατσάνη και η παραγωγή του Θοδωρή Αναγνωστόπουλου.

Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στη Βηθλεέμ και να μάθουν από αυτόπτες μάρτυρες τι ήταν τελικά το αστέρι των Χριστουγέννων. Ήταν κομήτης, Σούπερ νόβα ή κάτι ακόμη πιο εξωτικό; Πώς θα προλάβει ο Άη Βασίλης να επισκεφθεί όλα τα παιδιά του κόσμου μέσα σε μια νύχτα; Με τουρμπίνες; Με πυρηνική ενέργεια; Ή με τη βοήθεια του Αϊνστάιν; Tέλος, τι είναι το φωτόνιο; Ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης πρωταγωνιστής που κάθε χρόνο φωτίζει τις γιορτές μας;

Σκηνοθεσία
Γιάννης Σαρακατσάνης
Κείμενα
Ομάδα SciCo
Σκηνικά
Φωτεινή Μουτάφη
Παραγωγή
Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Παίζουν
Γιάννης Σαρακατσάνης
Μαρία Μπαλούτσου
Μιχάλης Φραγκιαδάκης
Έλλη Χατζεϊπίδου

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς – Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
914 (Ομόνοια-Πειραιάς – Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας