Το Take Five Project, με πέντε σχήματα σπουδαίων καλλιτεχνών της τζαζ, θα ανέβουν στη σκηνή του γνωστού κλαμπ από τις 11 έως και τις 20 Μαΐου.

Το Take Five Project, με πέντε σχήματα σπουδαίων καλλιτεχνών της τζαζ, θα ανέβουν στη σκηνή του γνωστού κλαμπ από τις 11 έως και τις 20 Μαΐου.


Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαΐου η αρχή γίνεται με τους Γιώργο Τρανταλίδη (master ντράμερ), Γιώτη Σαμαρά (κιθάρα), Manolo Vega (πιάνο, τραγούδι), Manuel Orza (μπάσο) και Εnrique Bu (κρουστά).


Απολαμβάνοντας, παράλληλα, ένα δείγμα της 35χρονης πορείας, από τους Socrates και τους Sphinx, του Γιώργου Τρανταλίδη, με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου, μπάσου και κρουστών, θα μας χαρίσουν δυναμικούς τζαζ και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς.

Την Κυριακή 13 και τη Δευτέρα 14 Μαΐου τη σκυτάλη παίρνουν ο Κώστας Μαγγίνας με τους μοναδικούς Ειρηναίο Κουλλουρά (μπάσο), Νίκο Καπηλίδη (τύμπανα) και guest τον υπέροχο David Lynch (σαξόφωνο). Ρυθμοί τζαζ, με δωδεκάχορδη και ηλεκτρική κιθάρα ή μαντολίνο, κάνοντας παράλληλα και μία διαδρομή σε δικές τους συνθέσεις.

Το επόμενο διήμερο, Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Μαΐου, ο πασίγνωστος ως πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης (Hammond organ), με τους Γιώτη Σαμαρά (κιθάρα) και Άλεξ. Δράκο Κτιστάκη (τύμπανα) έρχονται στη σκηνή του Half Note Jazz Club με κομμάτια απ’ τα παλιά, αλλά και απ’ τον τελευταίο του δίσκο «Little Daddy’ s Blues» που κυκλοφόρησε από την Chicken Coup Records!

Την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαΐου οι ολοκαίνουριοι Brazz, ένα ιδιαίτερο συγκρότημα, που το χαρακτηρίζουν οι πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του, με τη Λουκία Παλαιολόγου και τους Γρηγόρη Ντάνη (κιθάρα), Χάρη Πεγιάζη (μπάσο) Nίκου Παπαβρανούση (τύμπανα) και Μιχάλη Πορφύρη (τσέλο) θα μας δώσουν εξαιρετικούς αυτοσχεδιασμούς πάνω στη jazz και ακούσματα της σύγχρονης avant garde.

Το Take Five Project θα κλείσει με ένα εντυπωσιακό φινάλε από τους Nukleus του Γιάννη Σταυρόπουλου (τύμπανα), του Σάμι Αμίρη (πιάνο) και του Περικλή Τριβόλη (κοντραμπάσο).


Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου οι Nukleus θα αναμετρηθούν με κομμάτια των Hancock, Evans, Corea, Marsalis αλλά και κάποια standards, διασκευάζοντάς τα με την πολυρυθμική / πολυμορφική τους μουσική άποψη.


Info
To Take Five Project θα πραγματοποιηθεί για ένα δεκαήμερο, από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 20 Μαΐου στο Half Note Jazz Club.