Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τους εμφανίσεων η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή δίνουν δύο ιδιαίτερες μουσικές παραστάσεις, στο Προαύλιο του Badminton την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011.

Η έκσταση της Κάτω Ιταλίας και το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας συναντούν τη δωρικότητα των Blues της Αμερικής και του ρεμπέτικου… Η Ελένη και η Σουζάνα, παίζοντας κιθάρα και πιάνο, θα τραγουδήσουν με τον πολύ ξεχωριστό και αναμφίβολα εντυπωσιακό ερμηνευτικό τους τρόπο, ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια σε όλες τις διαλέκτους, blues, fados, αλλά και τραγούδια της παράδοσης άλλων τόπων, σε γλώσσες όπως τα ιταλικά (σε διαλέκτους και της Κάτω Ιταλίας), ισπανικά, σεφαραδίτικα, αρμένικα, ρουμάνικα, κ.α.

Το ξεχωριστό όμως κομμάτι αυτών των δύο εμφανίσεων θα είναι το πρώτο μέρος του προγράμματος, όπου θα παρουσιάσουν στο κοινό τα νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια τους. Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή είναι ένα καταπληκτικό ντουέτο που συνδυάζει την φρεσκάδα και την παράδοση όσο κανένα άλλο απο τα σύγχρονα νεανικά σχήματα. Εντυπωσιακές με το ρεπερτόριό τους, με την ακέραιη παρουσίαση κάθε κομματιού και φυσικά την εμφάνισή τους. Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν.

Είναι εντυπωσιακό και μόνο αυτο που κάνουν. Νέα κορίτσια που μιλούν άπταιστα 7-8 γλώσσες, τραγουδούν σωστά και παίζουν μια πλειάδα οργάνων. Σημείο αναφοράς στην καριέρα τους, οι επί δύο χρόνια ζωντανές παραστάσεις τους στον ξεχωριστό χώρο του “Τρένου στο Ρουφ”, όπου μάγεψαν και καθήλωσαν το κοινό στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express, με την παράσταση “Οι Μάγγισες του Ρούφ Τραγουδούν τα Μπλούζ”, και φυσικά οι καταπληκτικές εμφανίσεις που ακολούθησαν ανα την Ελλάδα και το εξωτερικό (μόλις επέστρεψαν απο τρείς εμφανίσεις στην Νέα Υόρκη). Δίνοντας μοναδικές παραστάσεις, γεμάτες λυρισμό, πηγαίο συναίσθημα και συγκινησιακή φόρτιση, αλλά και βαθιά γνώση που εκφράζεται με εκτελεστική δεινότητα και καλλιτεχνική αρτιότητα, η Ελένη και η Σουζάνα ταξιδεύουν με συναυλίες σε επιλεγμένα μέρη, σε όλη την Ελλάδα.

Το CD με το όνομά τους κυκλοφόρησε από την Legend και ήδη εργάζονται στην κατεύθυνση προετοιμασίας νέου δίσκου εντός του 2011.