Ο 63χρονος Keith Richards, που διαμόρφωσε τη θρυλική μπάντα ever στις αρχές της δεκαετίας του 60, ξεκίνησε την αυτοβιογραφία του, την οποία θα περιμένουμε με αγωνία μέχρι το 2010.

Ο 63χρονος Keith Richards, που διαμόρφωσε τη θρυλική μπάντα ever στις αρχές της δεκαετίας του 60, ξεκίνησε την αυτοβιογραφία του, την οποία θα περιμένουμε με αγωνία μέχρι το 2010.

Ο Keith έχει μιλήσει αμερόληπτα και ποικιλοτρόπως για τη μουσική, τον εθισμό του στην ηρωίνη και τις «μάχες» που δίνει με τον γερόλυκο και bandmate του, Sir Mick Jagger. Ηρθε ο καιρός λοιπόν να αρχίσει να γράφει εμπειρίες και ιστορίες, ως ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας της μουσικής. Ο εκδότης Michael Pietsch της Little, Brown and Company ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα αποσπάσματα που διάβασε από την ιστορία της ζωής του Keith ήταν «πεντανόστιμα»! Και γιατί να μην είναι αφού, σύμφωνα με το Associated Press, ο Richards πρόκειται να λάβει το ποσό των 7.3 εκατομμυρίων δολαρίων για το γράψιμο του βιβλίου του.

Ο Keith βέβαια δεν είναι ο μόνος που αποφάσισε να ξετυλίξει το κουβάρι της ζωής του, για χάρη των θαυμαστών προπάντων. Φυσικά και άλλα μέλη των Rolling Stones έχουν γράψει τα απομνημονεύματα τους, συμπεριλαμβανομένου του προηγούμενου μπασίστα Bill Wyman και του κιθαρίστα Ron Wood, του οποίου το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ο Sir Mick Jagger έχει προσπαθήσει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες την αυτοβιογραφία του, αλλά έχει σταματήσει, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να θυμηθεί τίποτα ενδιαφέρον.

Ο Richards γράφει το βιβλίο με τη βοήθεια του στενού του φίλου James Fox, του συντάκτη του White Mischief.

«Για σχεδόν 50 χρόνια ήταν στο ίδιο το κέντρο της δίνης του καλλιτεχνικού στερεώματος και της ψυχαγωγίας ως μια πολιτιστική δύναμη», ανέφερε ο κ. Pietsch. «Δεν υπάρχει καλύτερη εμπειρία από το να έχει την ιστορία της ζωής του γραμμένη σε ένα βιβλίο. Και θα υπάρξουν ιστορίες που δεν έχει εκφράσει ποτέ πριν», πρόσθεσε.