Και φέτος η Αρετή Κετιμέ κάνει βόλτα στην Ελλάδα με μια  παρέα καταξιωμένων μουσικών και μας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή συναυλία, γεμάτη από τα …

ηχοχρώματα της αστείρευτης μουσικής μας παράδοσης.

Μαζί της και ο σπουδαίος σολίστας στο κανονάκι Παναγιώτης Δημητρακόπουλος.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου η Αρετή Κετιμέ εμφανίζεται στην Πορφυριάδα Σχολή στο Καρλόβασι της Σάμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Σκοπός της  μουσικής αυτής  παράστασης είναι τα τραγούδια και τα ορχηστρικά θέματα που θα ακουστούν από τον ευρύτερο ελληνικό αλλά και το βαλκανικό και το μεσογειακό χώρο, να  πετύχουν την  απελευθέρωση τόσο των μουσικών όσο και των ακροατών από μουσικές διαχωριστικές γραμμές και στεγανά παραδοσιακά ή αντιπαραδοσιακά, επιδιώκοντας πάντα την συμμετοχή, τη συγκίνηση και την απόλυτη  γοητεία της Μουσικής.

Η Αρετή Κετιμέ, το κορίτσι με την εκπληκτική φωνή που παίζει μαγικά σαντούρι, γεννήθηκε στην Αθήνα και στα έξι της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα σαντουριού με δάσκαλο τον σπουδαίο Αριστείδη Μόσχο. Αμέσως εντυπωσίασε με τις ικανότητές της όσους την άκουσαν, αποκτώντας γρήγορα τον «εύκολο» τίτλο του παιδιού-θαύματος. Έκτοτε η Αρετή Κετιμέ συνεχίζει να προσεγγίζει με σοβαρότητα και ήθος τη μουσική μας παράδοση, ανανεώνοντάς την με τις δισκογραφικές και συναυλιακές επιλογές της.

Αυτό το καλοκαίρι η Αρετή Κετιμέ, με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών προτείνει μία ειλικρινή, μαγική, πρωτοποριακή μουσική παράσταση, ταυτόχρονα έντεχνη αλλά και βαθειά λαϊκή, που εγγυάται μια αξέχαστη μουσική εμπειρία!

Κανονάκι: Παναγιώτης Δημητρακόπουλος