Οι Aeolos Brass Quintet, αρνούμενοι να εκτελούν διαταγές μαέστρου, πήραν το νόμο στα χέρια τους, άφησαν πίσω τους τη μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα και δημιούργησαν ένα πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών…

Εμείς θα τους δούμε επί σκηνής στις 5 Οκτωβρίου, στην Αίγλη της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων, σ’ ένα πρόγραμμα που αποτελείται από δύο μέρη και περιλαμβάνει έργα των Luther Henderson, W.C.Handy, Astor Piazzolla, Quincy Jones, Jorqe Ben, Johnny Mercer, James M. Black, Don Gillis, Rafael Mendez, καθώς επίσης και επιλογές από κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι Aeolos Brass Quintet ιδρύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2007, από πέντε μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Οι Γιώργος Λασκαρίδης, Σπύρος Αρκούδης, Τραϊανός Ελευθεριάδης, Φιλήμων Στεφανίδης και Παύλος Γεωργιάδης θέλησαν να ομορφύνουν την καλλιτεχνική παλέτα που ονομάζεται πολιτισμός ιδρύοντας το πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών.

Έχουν εμφανισθεί σε διάφορες συναυλίες σημαντικότερες εκ των οποίων είναι: η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, η συναυλία στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου για την Ιατρική των Μουσικών στο Α.Π.Θ και η συναυλία λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου.

Πρωταρχικός στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη των χάλκινων πνευστών και ιδιαίτερα οι ερμηνευτικές δυνατότητες των εν λόγω οργάνων μέσα από τη μουσική δωματίου χρησιμοποιώντας και στοιχεία σάτιρας που ενθουσιάζουν το ακροατήριο.

Το πιο εύθραυστο μα συνάμα και δυνατό μέρος μιας χώρας είναι ο πολιτισμός. Γι\’ αυτό το λόγο λοιπόν οι Aeolos Brass Quintet θα φυσήξουν δυνατά να διώξουν τα μουσικά σκουπίδια της εποχής μας!