Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στις 20.00, θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca, τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “Home”, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση περιλαμβάνει τις τελικές επιλογές που προέκυψαν από ένα εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Λαύκος του νότιου Πηλίου, το 2013, καθώς και νέες εργασίες με την επιμέλεια του Δανού φωτογράφου, Jacob Aue Sobol και της σκηνοθέτριας, Sun Hee Engelstoft.

Συμμετέχουν με έργα τους οι φωτογράφοι:

Μάνος Χρυσοβέργης, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Λίλη Ζουμπούλη, Αριάδνη Πεδιωτάκη, Ανδρέας Παραδεισόπουλος, Ελένη Ονάσογλου, Θανάσης Καρατζάς, Παναγιώτης Σκαλκώτος, Χρήστος Βαταλάχος, Δαρείος Χαλίλι, Πάνος Αρβανιτάκης, Δήμητρα Χατζηπαύλου, Θανάσης Ράπτης, Ευθύμης Μουρατίδης, Βασίλης Καρκατσέλης, Δημήτρης Συμεωνίδης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Σάκης Δαζάνης, Μαρία Καππάτου, Γεωργία Πανάκια και Λουκάς Βασιλικός.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και με την ευκαιρία της παρουσίας του Jacob Aue Sobol στη Θεσσαλονίκη, ο φωτογράφος θα παραδώσει masterclass, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, από τις 17.00 έως τις 20.00, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο.