Το θέατρο Άλεκτον παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Hijab Frappé (Χιτζάμπ Φραπέ) σε σκηνοθεσία Shirin Youssefian Maanian, για τέσσερις μόνο παραστάσεις.

Πρόκειται για την ιστορία τριών γυναικών που ζουν στην Αθήνα σήμερα: της Αζαντέ, μίας μετανάστριας που ήρθε πρόσφατα από το Ιράν, της Μαίρης, μίας Ελληνίδας Χριστιανής ορθόδοξης μητέρας δύο παιδιών, και της Άννας, μιας Ελληνίδας η οποία επέλεξε να ασπαστεί το Ισλάμ. Τι γίνεται όταν συναντιούνται αυτές οι γυναίκες; Hijab Frappé!

To Hijab Frappé είναι το αποτέλεσμα ενός θεατρικού εργαστηρίου, στο οποίο συμμετείχαν 15 γυναίκες, ηλικίας 14 έως 60 ετών. Οι καταβολές τους περιλαμβάνουν την Ελλάδα, την Τουρκία, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, την Υεμένη και την Αγγλία. Το θρήσκευμά τους: Χριστιανές, Μουσουλμάνες, Μπαχάι και… άθεες. Μερικές είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και μερικές υποδύονται ρόλους για πρώτη φορά.

Παίζουν: Σοφία Λιάκου, Μαρία Τζίμου, Άννα Μακρή, Άγκυ Κοντού, Χριστίνα Μάμπγκερ, Habiba Srij, Κλεοπάτρα Κατσαραγάκη, Παναγιώτα- Μέλια Πουρή, Στέλλα Μαρή.