Ο γλύπτης που έχει τιμηθεί με το βραβείο Turner ανέφερε: «Δεν μπορεί να είναι σωστό άνθρωποι να πεινούν στην πρωτεύουσα μιας τόσο πλούσιας χώρας όπως το Ηνωμένο Βασίλειο». Προσθέτωντας για το ξύλινο γλυπτό πως «Το έργο μου κοιτάζει έξω και παρατηρεί, παρ’ όλο που είναι φτιαγμένο από σκληρά τετράγωνα.»

Το έργο του Σερ Άντονι, που ονομάζεται Attend (Παρίσταμαι), πουλήθηκε σε ιδιώτη αγοραστή για 400.000 αγγλικές λίρες, ανεβάζοντας τη δωρεά του Βρετανού γλύπτη σε μία επίδειξη υποστήριξης άνευ προηγουμένου για τις ευπαθείς ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας.

Η καμπάνια ξεκίνησε τον Μάρτιο και φαίνεται πως τα μεγαλύτερα μυαλά της βιομηχανίας έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους ανρώπους που έχουν χτυπηθεί σφοδρά από την πανδημία. Ο καλλιτέχνης Henry Hudson έχει ανακοινώσει τη δημιουργία σκίτσων που θα απεικονίζουν τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην καμπάνια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση online.

Στους καλλιτέχνες συμπεριλαμβάνεται και ο Damien Hirst, ο οποίος δώρισε τον Μάιο μία καρδιά σε ουράνιο τόξο για μία ειδική έκδοση του περιοδικού, σχολιάζοντας την κουλτούρα που δημιουργείται με τους ανθρώπους να συσπειρώνονται για να βοηθήσουν τους άλλους σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Ακόμα, ο Sir Peter Blake, δώρισε μία γιγαντιαία τοιχογραφία του, με τίτλο Our Fans, η οποία περιλαμβάνει 100 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και των Helen Mirren και Maggie Smith.

Ο εκδοτικός όμιλος του The Independent σκοπεύει να παράγει 1,5 εκατομμύρια γεύματα τον χρόνο ως μία διαρκή παρακαταθήκη για την καταπολέμηση της πείνας.