Το Half Note Jazz Club υποδέχεται μια από τις πιο σπουδαίες τραγουδίστριες του fado σήμερα, τη Cristina Branco. Αγαπάει την Ελλάδα και

το ελληνικό κοινό της ανταποδίδει γενναιόδωρα την αγάπη του. Η Cristina Branco στα νεανικά της χρόνια δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε για το fado ούτε για τη μουσική, γενικότερα.

Οι μουσικές της προτιμήσεις ήταν η τζαζ και το ροκ – και έτεινε περισσότερο προς την Billie Holiday και την Joni Mitchell παρά προς την Amalia Rodrigues. Μάλιστα, η επαφή της με αυτή την κορυφαία τραγουδίστρια των fados υπήρξε μάλλον τυχαία – και μοιραία – αλλάζοντας πλήρως την ζωή της Cristina που, μετά από αυτό, στράφηκε στο fado, χωρίς όμως επαγγελματικές επιδιώξεις.

Σχεδόν τυχαία, έβγαλε ένα live δίσκο που την έκανε πασίγνωστη στην Πορτογαλία – και, βαθμιαία, στην Ευρώπη. Έτσι, η Cristina είδε ότι το πεπρωμένο της την οδηγούσε στην μουσική και ιδιαίτερα στο fado. Με ιδιαίτερη τραγουδιστική προσέγγιση και με μια σταθερή επαφή με την ποιητική πλευρά του, η Cristina δημιούργησε μια πιο «έντεχνη» όψη στο fado που δεν έρχεται σε αντίφαση ή αντίθεση με την παραδοσιακή.

Όλοι οι δίσκοι της μέσα στον νέο αιώνα υποδηλώνουν την επιμονή της να αποδώσει την ποιητική ομορφιά της λαϊκής πορτογαλικής μουσικής γι αυτό και φροντίζει να συνεργάζεται πάντα με τους κορυφαίους…

Από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2010, η Cristina Branco θα βρίσκεται στο Half Note Jazz Club.

Cristina Branco: τραγούδι
Ricardo Diaς: πιάνο
Eurico Dionísio: πορτογαλέζικη κιθάρα
Alexandre Silva: κλασική κιθάρα
Fernando Maia: μπάσο