Ο Πολυχώρος Χυτήριο παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση Habana Tango, την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014.

Η Αργεντινή συναντάει την Κούβα σε μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση. Το τάνγκο που γεννήθηκε από την ένωση της παραδοσιακής μουσικής της Αργεντινής των γκάουτσος, των κρουστών της Δυτικής Αφρικής και τις επιρροές της ευρωπαϊκής μουσικής, εξελίχθηκε στον πιο αισθησιακό χορό όχι μόνο της Αργεντινής αλλά και όλου του κόσμου. Αντίστοιχα στην Κούβα, η μουσική των Ισπανών παντρεύεται με την μουσική των αφρικανών σκλάβων συνδυάζοντας τα κλασικά μουσικά όργανα με διάφορα ξύλινα κρουστά αφρικανικής προέλευσης.

Στην παράσταση αυτή, το τάνγκο μοιράζεται τη σκηνή με την κουβανέζικη μουσική κάτω από τους χαρακτηριστικούς ήχους του μπαντονεόν  και των κρουστών. Η υπέροχη φωνή της Natalia Soledad Petsalis, θα σας ταξιδέψει στα μονοπάτια του Μπουένος Άιρες και η Κουβανή Arlyn Gonzalez θα σας ξεναγήσει στην Αβάνα του χθες και του σήμερα. Ο αργεντινός μουσικός και συνθέτης Roman Gomez ενορχηστρώνει και παίζει μπαντονεόν, κιθάρα και πιάνο. Ο Demian Gomez στα τύμπανα και κρουστά, ο Herman Mayr στην κιθάρα και ο Carlos Menendez στα congas.

Το μουσικό αυτό πάντρεμα συνοδεύεται από μοναδικές χορογραφίες για την παράσταση και από τις καινούριες εκδοχές παγκοσμίως γνωστών τάνγκος, μιλόνγκας, κουβανέζικης σάλσας και τσα τσα τσα έτσι ώστε να τονίζεται ο συνδυασμός των διαφορετικών ειδών αποδεικνύοντας πως η μουσική μπορεί να ενώσει όλες τις κουλτούρες και λαούς όσοι διαφορετικοί κι αν είναι.

Τραγούδι:
Natalia Soledad Petsalis & Arlyn Gonzalez

Μουσικοί:
Roman Gomez – bandoneon, κιθάρα, πιάνο
Demian Gomez – κρουστά, cajon, τύμπανα
Herman Mayr – κιθάρα, μπάσο
Carlos Menendez – congas, κρουστά

Χορός:
Catedral Estudio de Tango
Ivan Lopez & OKANTOMI COMPANY