Ο βραβευμένος με Όσκαρ Νιλ Τζόρνταν (The Crying Game) επιστρέφει -έξι χρόνια μετά το Byzantium- με ένα σύγχρονο, αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ. Σε αυτή την ανατριχιαστική  και έκρυθμη ιστορία πρωταγωνιστούν η σπουδαία Ιζαμπέλ Ιπέρ (Elle) μαζί με την ταλαντούχα Κλόι Γκρέις Μόρετζ (Carrie). Σε σενάριο των Νιλ Τζόρνταν και Ρέι Ράιτ (The Crazies) η ταινία δεν χάνει καθόλου χρόνο και παρασέρνει το κοινό σε έναν ανεμοστρόβιλο εμμονής και παράνοιας, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά την πραγματική φύση των χαρακτήρων χάρη στην καθηλωτική αφήγηση του Τζόρνταν και τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών.

Σύνοψη

Η Φράνσις (Κλόι Γκρέις Μόρετζ), μία νεαρή γυναίκα που πενθεί τον θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει μία χαμένη τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης και αποφασίζει να την επιστρέψει στην κάτοχο της. Αυτή είναι η αρχή μίας ασυνήθιστης φιλίας με την αινιγματική χήρα Γκρέτα (Ιζαμπέλ Ιπέρ), παρά τη δυσαρέσκεια της καλύτερης της φίλης Έρικα (Μάικα Μονρόε) που κατά τα άλλα βοηθάει την Γκρέις να εγκλιματιστεί στη μεγάλη πόλη. Η Φράνσις αγνοεί τις ανησυχίες της φίλης της, όμως τα κίνητρα της Γκρέτα είναι πιο νοσηρά από αυτό που φαντάζεται.

Σημείωμα δημιουργού Νιλ Τζόρνταν

Αυτό που με τράβηξε στο Greta ήταν η απλότητα της ιστορίας. Μία νέα γυναίκα, μία χήρα και μία χαμένη πράσινη δερμάτινη τσάντα. Η σκέψη ότι κάθε τυχαία συνάντηση μπορεί να κρύβει είτε τον θησαυρό της φιλίας είτε τον τρόμο μιας αχόρταγης πεισματικής ανάγκης, ήταν ελκυστική.

Ένα δράμα που παίζουν τρεις γυναίκες και ήμουν τυχερός που είχα την Ιζαμπέλ Ιπέρ, την Κλόι Μόρετζ και τη Μάικα Μονρόε στους ρόλους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νιλ Τζόρνταν

Σενάριο: Νιλ Τζόρνταν, Ρέι Ράιτ

Ηθοποιοί: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μάικα Μονρόε, Στίβεν Ρία, Πάρκερ Σόγιερς, Κολμ Φιόρε