Ο Δήμος Χαλανδρίου και η Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων, από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.

Αναλυτικά οι δράσεις θα περιλαμβάνουν τα εξής:

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 :παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το έργο Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ. Ίδρυμα Χατζηκώνστα στο Χαλάνδρι, ώρα 20:00

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 :αγώνας ρητορικής με θέμα «μετά τα 18, οι νέοι πρέπει να φεύγουν από το σπίτι τους και να μην ενισχύονται οικονομικά από τους δικούς τους». Θα ακολουθήσει προβολή ταινιών από το κινηματογραφικό εργαστήρι. Αετοπούλειο, ώρα 17:00-19:00.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 :πράσινη δράση, επίσκεψη και yoga στο Αττικό Πάρκο Χαλανδρίου ή εναλλακτικά σε περίπτωση βροχής στο Αετοπούλειο, ώρα 11:00

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 : γνωστοί καλλιτέχνες διαβάζουν αποσπάσματα από αγαπημένα τους βιβλία,ώρα 12:00.

*Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) (www.nationalopera.gr) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (EBE) (www.nlg.gr), ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι δημιουργικότητας, λόγου και τέχνης στις γειτονιές της Αθήνας που έχει ως βασικό στόχο τη γνωριμία του ευρέος κοινού, και κυρίως της νέας γενιάς, με τη φιλοσοφία του ΚΠΙΣΝ, καθώς και με όλα όσα πρόκειται να φέρει το ΚΠΙΣΝ στη ζωή της πόλης σε λίγα χρόνια: ανοιχτή πρόσβαση στην Τέχνη και την Παιδεία, ευκαιρία για διάλογο, αποκατάσταση της σχέσης της πόλης και των κατοίκων της με το πράσινο και, κατ’ επέκταση, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσα από πληθώρα ανοιχτών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων. 

 
Το νέο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχει ως αφετηρία τις δημοτικές βιβλιοθήκες της Αθήνας, της Ηλιούπολης, του Χαϊδαρίου, του Χαλανδρίου και του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ενώ περιλαμβάνει παραστάσεις της «Όπερας της βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το έργο του Μότσαρτ «Ντον Τζοβάννι», αναγνώσεις αγαπημένων βιβλίων από δημοφιλείς καλλιτέχνες, εργαστήρια νέων για τη δημιουργία ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους, δράσεις ευαισθητοποίησης  του κοινού για τους χώρους πρασίνου, καθώς και εργαστήρια ρητορικής (debate) που  επικεντρώνονται στους προβληματισμούς των σημερινών νέων. 

Οι δράσεις ξεκίνησαν στις 6 Νοεμβρίου από τη δημοτική βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη Φεβρουαρίου του 2014 στη δημοτική βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.