Το Θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ στην παιδική του σκηνή, σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ θα παρουσιάσει από 9 Νοεμβρίου 2014, το γνωστό παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλος ο θίασος  απαρτίζεται από ηθοποιούς και μαθητές από τη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά.

Το παραμύθι σ΄ αυτή την διασκευή, έχει ανέβει στο Θέατρο Τέχνης και στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, πάλι σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα.

Ο Άντερσεν κάποτε είπε: Έχω πολύ υλικό, συχνά μου φαίνεται σαν ο κάθε φράχτης , το κάθε μικρό λουλούδι να μου λέει : “Κοίταξέ με μόνο για μια στιγμή και αμέσως η ιστορία μου θα περάσει μέσα σ’ εσένα”, και  έπειτα , αν έχω διάθεση , έχω την ιστορία.

Ο Άντερσεν ήταν ο πρώτος συγγραφέας που ανέδειξε το παραμύθι, ώστε να θεωρείται λογοτεχνία.

Στον Κόσμο του Άντερσεν , όπως στο Θέατρο , διυλίζονται κάποια από τα μεγάλα καθιερωμένα θέματα της Τέχνης : παιδικά χρόνια , αγάπη , απώλεια  και θάνατος. Είναι δραματοποιημένα έτσι ώστε ένα παιδί να μπορεί να τα καταλάβει , και όπως έλεγε ο ίδιος “…ενθυμούμενος  πάντα , ότι ο πατέρας και η μητέρα συχνά ακούνε κι αυτοί και θα πρέπει να δώσεις και σε αυτούς κάτι ανάλογο της δικής τους αντίληψης…”

Υπόθεση:

Στην Βασίλισσα του Χιονιού λοιπόν  ο Άντερσεν καταπιάνεται με τα παιδικά χρόνια την αγάπη και την απώλεια. Η Γκέλντα και ο Καρλ είναι δύο μικρά παιδιά , αγαπημένοι φίλοι που ζουν ξέγνοιαστα κι ευχάριστα τα παιδικά τους χρόνια. Ώσπου έρχεται η βασίλισσα του χιονιού και με δόλιο τρόπο,  με μάγια, κλέβει  τον Κάρλ και χωρίζει τους δύο φίλους. Η Γκέλντα όμως θα κάνει τα πάντα  να ξαναβρεί τον φίλο της. Βρίσκει τον Κάρλ. Μ’ ένα τραγούδι του λύνει το μάγια και τον παίρνει ξανά μαζί της, στη σοφίτα της γιαγιάς . Μια μεγάλη διαδρομή , μια μεγάλη περιπέτεια και μια μεγάλη θριαμβευτική νίκη της Αγάπης με κωμικές καταστάσεις , συγκίνηση , και πολύ πολύ τραγούδι.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Τζένη Σταυροπούλου, Μαρία Κουθούρη, Στέλλα Τσουτσάνη, Βασίλης Τουρκομένης, Κατερίνα Δηματη, Σταύρος Λιλικάκης, Μιχάλης Τακτικάκης, Βαγγέλης Βογιατζής, Κατερίνα Αθανασιάδη, Κυριάκος Σαλής. 

Συντελεστές:

Θεατρική διασκευή – Μετάφραση: Θόδωρος Γράμψας

Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Χορογραφίες: Βάλια Παπαχρήστου