Η Ελισάβετ Ξανθοπούλου και ο Δημήτρης Μπαμπίλης (KOLOΦΩΝ), παρουσιάζουν φέτος στο BIOS TESLA από τις 7 Δεκεμβρίου 2015 το δεύτερο μέρος της τριλογίας τους, την documentary theatre* παράσταση “2. Cast”.

Ως KOLOΦΩΝ μας συστήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 στο Bios Tesla, με την παράσταση “H Τριλογία του ηθοποιού: 1.Studio”. Η Ελισάβετ και ο Δημήτρης συναντήθηκαν στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα με την προσωπική τους πορεία συνεργάζονται συστηματικά από το 2008 και δημιουργούν έχοντας βασική κατεύθυνση την επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα. Με το project “Η Τριλογία του ηθοποιού” αξιοποιούν τις προσωπικές τους εμπειρίες των τελευταίων ετών στο θεατρικό χώρο ως νέοι δημιουργοί, με στόχο να ανοίξουν παραστασιακά τον διάλογο γύρω από τα χαρακτηριστικά και την φύση του ελληνικού θεατρικού τοπίου.

Οι KOLOΦΩΝ σκοπεύουν να αφηγηθούν το σύνολο της επαγγελματικής ταυτότητας του ηθοποιού, μέσα από τρεις documentary theatre παραστάσεις. Σχεδόν ένα χρόνο πριν με την παράσταση 1. Studio, είκοσι πέντε  ηθοποιοί μοιράστηκαν με το κοινό την πιο “αόρατη” πτυχή της δουλειάς τους στο θέατρο, αυτήν των σπουδών τους και διηγήθηκαν επί σκηνής όλες τις φάσεις της εκπαίδευσής τους: προετοιμασία, εισαγωγικές εξετάσεις, πρακτική εκπαίδευση.

Τον Δεκέμβριο θα μας παρουσιάσουν το δεύτερο μέρος της τριλογίας τους, με τίτλο  “2.Cast”. Συνεχίζοντας την έρευνα προσκαλούν επί σκηνής υπεύθυνους ακροάσεων, casting directors, σκηνοθέτες, διευθυντές παραγωγής, αλλά και έναν ηθοποιό-«ξεναγό». Με την βοήθειά του παρακολουθούν την περιπέτειά του στις πάσης φύσεως auditions και συνεντεύξεις, για να εισχωρήσουν στο δαιδαλώδες σύστημα προσφοράς εργασίας στο χώρο του θεάματος. Πρόθεσή τους είναι να συνθέσουν τελικά την δραματουργία μιας παράστασης που επιθυμεί να φανερώσει τη συνολική εικόνα της πραγματικότητας των ακροάσεων. Μιας πραγματικότητας που η πολυπλοκότητά της σπάνια γίνεται γνωστή στους αποδέκτες της.

*Στο Θέατρο Τεκμηρίωσης (Documentary theatre), παρουσιάζονται επί σκηνής πρωτογενή τεκμήρια (κείμενα, συνεντεύξεις,οπτικό υλικό) από τους ειδικούς/ειδήμονες του εκάστοτε θέματος προκειμένου να φέρουν το κοινό πιο κοντά στην πραγματικότητά τους, αναδεικνύοντας έτσι τις διαφορετικές (αν όχι όλες) οπτικές μιας αλήθειας που συχνά αποσιωπάται.

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: KOLOΦΩΝ (Ελισάβετ Ξανθοπούλου, Δημήτρης Μπαμπίλης)