Η Βίλη Σωτηροπούλου διασκευάζει το γνωστό εργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Τρικυμία, σε μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους, στο Θέατρο Λύχνος!

Ο Αριελ το καλό πνεύμα που πετάει, οι φίλοι του τα ξωτικά, ο Κάλιμπαν το κακό τέρας, η δίκαιη δούκισσα Προσπέρια που της άρπαξαν τον θρόνο, εκδιώχθηκε από την πατρίδα της κι έμαθε να κάνει μαγικά σ ένα ερημονήσι,  η μεγάλη Τρικυμία που προκαλεί για να τιμωρήσει τους παλιούς της εχθρούς, οι αστείοι ναύτες ναυαγοί με τις ίντριγκες τους αλλά και η σοφία και η καλοσύνη που στο τέλος επικρατούν όπως και η ιστορία αγάπης της Μιράντας και του Φερνάντο που φέρνει την  ελπίδα, μπλέκονται όμορφα στο έργο του μεγάλου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα όπως και στην διασκευή της Σωτηροπούλου που κυκλοφόρησε το 2003 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Σαίξπηρ στα έργα του που είχαν σχέση με το θέμα της εξουσίας, και της απληστίας, πρότεινε την εκδίκηση και την τιμωρία. Στην Τρικυμία όμως που είναι και το τελευταίο του έργο, αφήνει την παρακαταθήκη του στους ανθρώπους που δεν είναι άλλη από την  κατανόηση, την μεταμέλεια και την συγχώρεση. Αντί για εκδίκηση προτείνει το καλό παράδειγμα έτσι που να μπορέσουν οι αξίες της έντιμης και ηθικής συμπεριφοράς να υπερισχύσουν στον κόσμο.

Στην παράσταση που ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά στο Θέατρο Λύχνος στο Γκάζι, η ένταση της περιπέτειας, ο θαυμαστός μαγικός κόσμος, η τρυφερότητα και οι ηθικές αξίες, αλλά και οι γνήσια κωμικές σκηνές, εναλλάσσονται και φτιάχνουν ένα όμορφο παραμύθι για παιδιά και μεγάλους..

Τον μαγικό κόσμο του εξωτικού νησιού με τα καλά και κακά ξωτικά  κόσμο που τα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα, αγαπούσε και ο ίδιος -ο μεγαλύτερος ποιητής των εποχών- ο Σαίξπηρ γι αυτό και εκεί τοποθετούσε  κάποια από τα έργα του.

Την μουσική των 12 τραγουδιών έγραψε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τους στίχους η Βίλη Σωτηροπούλου.

Το 2012 παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία της  συγγραφέως η οποία έχει γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα πολλά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές και ορισμένα έχουν εκδοθεί (Από τις  Εκδόσεις Καστανιώτη, Παπαδόπουλου, Δωδώνης και Σόκκολη-Κουλεδάκη).

Την παράσταση παρακολουθούν άνετα και ευχάριστα παιδιά ηλικίας 5-13 ετών.

Συντελεστές:
Διασκευή για παιδιά – στίχοι τραγουδιών – σκηνοθεσία: Βίλη Σωτηροπούλου
Mουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Σκηνογραφία: Ελεωνόρα Μεγεντισίδη
Video art: Ανδρέας Παπάζογλου
Χορογραφίες: Ελεωνόρα Μεγεντισίδη, Κατερίνα Μπιλάλη
Ηθοποιοί: Δήμητρα Αλπανίδου, Βαγγέλης Ανδρέου, Ανδρέας Βοτωράτος, Άννα Μακρή, Βίλη Σωτηροπούλου, Στέλλα Τροκάνα, Δήμητρα Φεύγα

Διάρκεια: 95 λεπτά (με διάλειμμα)