Ο Δημήτρης Παπαγιάννης, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός – Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Ιάκωβος Καμπανέλλης” και η ‘New Star Art Cinema’, θέλοντας να τιμήσουν τον μεγάλο δραματουργό, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τη Θεατρική Σκηνή “ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ”, η οποία θα στεγαστεί στον ιστορικό κινηματογράφο ‘STUDIO ART’.

Στο πλαίσιο της έναρξής της, η Θεατρική Σκηνή θα εστιάσει στη διοργάνωση ενός μεγάλου θεατρικού εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί σε δυο κύκλους (20 Οκτωβρίου – 20 Δεκεμβρίου / 15 Φεβρουαρίου – 15 Απριλίου) και στην παρουσίαση δύο εμβληματικών έργων του συγγραφέα: το “Μαουτχάουζεν” και το “Γράμμα στον Ορέστη”.

Θεατρικό Εργαστήρι

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νικόλας Παπαγιάννης

Εργαστήρια / διδάσκοντες

Τμήμα σκηνοθεσίας θεάτρου
Νίκος Διαμαντής
Μαρία Μαγκανάρη

Τμήμα κινηματογράφου
Μιχάλης Κωνσταντάτος

Acting on camera
Δανάη Σκιάδη

Τμήμα κίνησης-χορού
Αγγελική Τρομπούκη
Ίρις Καραγιάν

Τμήμα θεωρίας της τέχνης
Κώστας Γεωργουσόπουλος

Τμήμα σκηνογραφίας – ενδυματολογίας
Κατερίνα Καμπανέλλη

Τμήμα προετοιμασίας
( audition – εξετάσεις )
Γιάννης Παπαγιάννης

Τμήμα θεατρικού τραγουδιού
Μαριάνθη Σοντάκη

Τμήμα ντοκιμαντέρ
Θωμάς Σίδερης

Η μουσικότητα στο θέατρο
Βαλέρια Δημητριάδου

Τμήμα Κοινωνικού θεάτρου
Φάνης Κατέχος

Ταυτόχρονα η Θεατρική Σκηνή, έχοντας σκοπό να ενώσει το νήμα της δραματουργίας από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέχρι το σύγχρονο ελληνικό έργο, θα δημιουργήσει το Τμήμα γραφής σύγχρονου έργου
Υπεύθυνος: Βασίλης Κατσικονούρης.

Στο τέλος της χρονιάς θα παρουσιαστούν όλες οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των εργαστηρίων (σε ένα πενθήμερο φεστιβάλ το Μάιο του 2021).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος είτε σε ένα ή περισσότερα τμήματα είτε στο σύνολο των τμημάτων. Το κόστος για το σύνολο (πλήρες πρόγραμμα 225 ώρες) είναι 250 €, ενώ για το κάθε τμήμα ξεχωριστά (16 ώρες) είναι 80€.

Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν στο iakovoskambanellis@gmail.com μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2020, όπου θα ανακοινωθεί και το οριστικό πρόγραμμα καθώς και οι ακριβείς ώρες των εργαστηρίων. Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παραστάσεις

Στον ίδιο χώρο με το εργαστήριο θα ανέβουν και οι παραστάσεις του αποκαλυπτικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη:

«Γράμμα στον Ορέστη»
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαγιάννης
Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Τρομπούκη
Μουσική: Noah Anker.
Η διανομή θα ανακοινωθεί σύντομα

«Μαουτχάουζεν»
με την ανεπανάληπτη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.
Σύλληψη – θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Νικόλας Παπαγιάννης.

Σύμφωνα με τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΒΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ-ΑΚΡΟΑΜΑΤΩΝ από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ο Κ.Ε.Ο ‘ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ’ τηρεί επ’ακριβώς όλους τους κανόνες υγιεινής κατά του covid 19.

Τέλος, θα υπάρξει σύντομα επίσημη ανακοίνωση σε ό,τι αφορά την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και τους νέους χώρους όπου θα στεγαστεί.

Αλλάζουμε τόπο,
δεν αλλάζουμε στόχο.

Καλλιτεχνικός Οργανισμός – Ανώτερη Σχολή Παραστατικών Τεχνών «Ιάκωβος Καμπανέλλης».