Το νέο συγγραφικό πόνημα της Τατιάνας Αβέρωφ “Έγκλημα στον Παράδεισο” (Εκδόσεις Μεταίχμιο) είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα χαρακτήρων, που συνδυάζει το σασπένς της αστυνομικής πλοκής με μια διεισδυτική ματιά στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής επαρχίας.

Συνδυάζει ένα καυστικό σχόλιο για την «πραγματικότητα» της μικρής κλειστής κοινωνίας στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης με μια ερωτική ιστορία που σιγοβράζει…

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, η επιμελήτριά του και υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας των εκδόσεων Μεταίχμιο Ελένη Μπούρα συνομιλεί με τη συγγραφέα, την Τετάρτη 9 Μαϊου, στις 19.00, στην Πύρνα. Η Τατιάνα Αβέρωφ θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Η συγγραφέας

Η Τατιάνα Αβέρωφ έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων 2001 για το μυθιστόρημα «Το Ξέφωτο». Ήταν υποψήφια για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω (για το μυθιστόρημα «Το Ξέφωτο»), και για το Βραβείο Μυθιστορήματος του ίδιου περιοδικού δυο χρόνια αργότερα (για το μυθιστόρημα «Αύγουστος»). Το μυθιστόρημά της «Θράσος» ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βιβλίο Λογοτεχνίας Παιδικού Βιβλίου 2010.